25 Februari 2014

Keyboard warrior atau bahasa melayunya pejuang papan kekunci?..hahahhahah...whateverla




Pagi tadi dengar radio panas fm, topik paginya 'keyboard warrior'. Menarik jugak topiknya. Dari tahun 2007 aku aktif berblog keyboard warrior ada dimana-mana. Paling aku tak suka keyboard warrior yang serang blog-blog/fb-fb/instagram orang lain dengan komen kononnya yang paling win la..padahal annoying sangat kot. Tapi bagi keyboard warrior ni dia tak serang cuma menasihati katanya..hahhahahha..iyela tu...TDDMKA Kebanyakkan keyboard warrior nie lebih cenderung untuk tidak mendedahkan identitinya. Takut kena saman kot

Menasihati?..kenala dengan caranya, kalau tak suka aku rasa ko boleh email, pm lebih privacy pada aku. Nak nasihat orang jangan sampai jatuhkan maruah orang. Kadang tue sampai menguris perasaan orang. Lagi teruk orang lain bergaduh-gaduh sebab komen ko, terutamanya kat follower2 artis/ahli politik la.  Bila baca aku gelak jugakla, yang artis/ahli politik nie relax je tak menjawab yang lelebih follower2 artis/ahli politik nie, adoi pening! aku pun cari penyakit jugakla sebab baca semua benda2 mengarut tue..ekekekkeke..

Beberapa minggu lepas, Fasha Sandha tersentap dengan komen satu makcik nie kat instagram mak mentuanya. Aku pun follow jugak instagram mak mentua dia sebab nampak macam humble mak mentua fasha ni..hiks. Tapi memang kesian betul la makcik tue...hahahhaa...kena kaw kaw dengan peminat fasha sampai terpaksa tutup IGnya...hiks...Aku baca komen makcik tue pun boleh naik darah. Eh aku bukan peminat fasha Sandha tau cuma aku tak berkenan dengan komen ala2 keyboard warrior ni..
 
Eh tapi paling banyak keyboard warrior nie masa nak undi aritu..hahhahha..lagila best kalau layan, dengan kita-kita sekali jadi sewel..hahahhahahah...sampai aku tak tau nak bezakan fakta dengan auta....

Untuk aku, aku lebih suka baca/tengok diam diam...jarang sangat aku nak komen, kecuali aku kenal orang tu dan topik tak berat sangat..hahahhaha..nampak sangat takde ilmu ko parijah takut jari jemari aku terbabas mengkomen..ehehhehe..kadang tue dah type dah..aku pikir dulu 2 3 saat baca balik komen tue...kang aku delete balik.hahahahha..banyak kalila jadi macam tue...cuma kalau aku tak berkenan aku cakap dalam hati je ..hahahahha tapi ustaz cakap tue pun dah kategori mengata sebenarnya..huhuhuhu..astagfirullah...



Ini telah menjadi SEJARAH

2 ulasan:

Irfa berkata...

sama lah,aku pun komen org yg rapat je,sbb nak bgtau aku baca tulisan dia :)

Cikja berkata...

tue sebab aku tak ramai kawan blog sebab jarang tinggal komen..huhuhu..tapi tabik kat ko irfa..rajin sangat tinggal komen kat blog sendu aku ni...