14 Jun 2013

First timbangan dah jahanam..hahahhahah

Isnin lepas first timbangan  yang pertama. Kahkahkah..sebelum tue gelakkan diri sendiri dulu. Berat naik 300gram. Ini semua sebab nasi arab yang aku balun hari Ahad tue, pastu makan lupa diri pulak...aargghhhhh..kene gelak dengan Kak Zel.

Seriusly berat aku maintain kat lingkungan 66-67kg..ggrrrrr..nak dapat 65 seksa gila. Adoila. Padahal makan berkira2. Kena usaha kuat lagi ni, terutama senaman. 

*irfa contest nie dah tutup. Kitaorang start 3/6 aritue. Group ni buat kat FB n peserta adalah perempuan semua. Lelaki memang tak dibenarkan masuk kat group nie, kalau nak join boleh minta izin masuk kat group nie dulu, kat sini diorang tukar2 menu diet, senaman tips2 diet*.

Aku cuba buat tabata 4 minit dengan jumping jack..perrghhhh sampai sekarang sakit tangan aku..hahahhahaha...last2 skipping je n kayuh basikal, itu pun buat macam melepaskan batok di tangga. adoilaaaaaaaaaaa!!!!.

Masa aku senam tue Azam pulak ajak sapa dapat turunkan berat. Eh aku no hal..ahhahahha.. Aku cakap sapa kalah dia belanja pegi cuti-cuti malaysia. Ada brani???. Dan dan tue cakap takde duit nak bayar duit ubat dia nanti..huahuahuaha. Takpela bang awak senamla ikut stail awak, tak turun pun takpe janji maintain senam pun dah ok, janji awak sihat.


Ini telah menjadi SEJARAH

04 Jun 2013

Sawan timbang

Buat pertama kalinya setelah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dok perati orang join contest diet, kali ni aku teringin pula nak join kene pula  azam baru beli timbang digital..hihihihi...contest kali pula T&C nya tak dela susah sangat senang nak follow just bagi berat terkini, berat idaman dannnnnnn...ada sumpahan dari pihak penganjur sapa yang tak update berat..hahhhhahha
Senarai yang join DIET RAYA

Tarikh2 hapdet berat

10 Jun
20 Jun
30 Jun
10 Julai
20 Julai
30 Julai
8 Ogos

Sapa tak hapdet.. akan di remove dari group ini permanently. 

Dan saya doakan anda gemuk selama-lamanya :)

Serius kelakar + macam membakar semangat gitu. Kak zel cakap sebab dah biasa masuk contest nie, jadi selalunya yang join tue awal-awal je semangat lepas tue hancusssssssssss...padahal suruh naik timbang je. 

komen kak zel 

+kah kah kah.. kelaziman orang gemuk.. mmg sume benda rasa malas..cer suh makan+

Cara nak diet tue terpulang, janji turun je. So memang simple je contest nie, dan harapan peserta semua dapat pakai baju bersaiz idaman masa RAYA nanti hihihihi.

GoodLuck to me n all contestant

berat 1 june 2013, pertama kali mewarwarkan berat badan..hahahhaha..sebelum ni bila orang tanya..malu nak jawab..muahahhahahahhahah....


Ini telah menjadi SEJARAH