22 Julai 2013

Takde hati langsung

Kalau ikutkan in real adala hati aku, kalau takde dah jadi kuning aku nie.

Hati yang aku maksudkan tue perasaan. Takde langsung perasaan nak raya, *eh raya lambat lagi ye, tue sebab takde perasaan agaknya*  dengar lagu raya pun rasa kosonggggggggggggggggggggg sangat. kosong kosong kosong....

Baju Melayu anak-anak dengan suami dah beli 2 minggu sebelum puasa hari tue, Baju aku kirim irfa hari tue dapatla 2 helai. Jadilakan. Cuma baju kasual anak-anak aku tak rasa nak beli tahun nie, seriusly anak-anak aku bukan kisah pun dia pakai baju lama ker baru. Anak lelakila katakan...hahahhaha..tapi macam kejamla pulak  mak kau nie.

Macam biasalah bajet raya hanya dari duit gaji semata-mata. So tadi buat kira2*walaupun gaji hari jumaat nie*, memang bajet utk baju anak-anak takde, duit dah tinggal suku je rolling eyes..

Seronok tengok kawan2 adik beradik beriya nak raya..hahahhahah. Ada yang cat rumah, renovate rumah..haahhaha..nie bukan dengki tapi saje irihati..wakakakkakakak..eh takdela. Not good nak irihari bagai nie. Kalau tak, aku pun terjebak nak renovate rumah nasib baik dah dekat puasa, sekali aku pikirkan tak payahla nak renovate2 rumah. LECEH + habis duit aku yang tak seberapa tue..membaziaq katanya..eh tak taula kalau esok2 ubah fikiran lagi.

Raya tahun nie, nampaknya kene raya kat perak huhuhu, ceh dan dan tue huhuhu. Biasala menhantu. Cuti raya pun tak meriah, mungkin akan apply hari sabtu aje so dapatla 4 hari cuti.

Ini telah menjadi SEJARAH

2 ulasan:

Irfa berkata...

aku lg la..takde apa preparation raya pun lg,balik kg raya nanti..pakai je baju keje ;)

ieda berkata...

akak ni pun tak ada baju raya lagi....tak tau bila nak pi beli.