09 Januari 2013

Tabita

Lagi sekali?

mmm..bosan kot nak review uhuks, tapi sebab aku dapat maklumat baru n demi kepentingan sejagat aku review juga la walaupun aku bukan pengguna tabita lagi. Aku adalah bekas pengguna tabita. Try pun sekali je selama 2 bulan ++. Lagipun aku pernah review produk nie dulu jadi aku taknak review yang buruk nanti tutup rezeki orang pulak kan tak baik laa..

Ada yang komen kat N3 lama aku *tabita* bagi satu link iaitu link Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia, nak tau fungsi Biro nie  sila la google sendiri ye, malas aku nak letak kat sini *hahaha macam tak ikhlas je nak review*

Aku printscreen masa aku check produk under nama tabita. So, hasilnya macam kat bawah nie. Nampaknya ada 4 produk tabita telah didaftarkan under biro nie. Tapiiiiiiiiiii..kalau korang pakai set tabita tue ada satu jenis produk tue takde dalam carian nie...ok sapa dapat teka produk apa.....dan sebelum nie pun aku ada cakap produk nie sangat kuat bau chemicalnya.


Ada jugak yang komen kat N3 lepas2 tue diorang cakap takde masalah ngan tabita tak pedih tak mengelupas elok je cantik. Allah tue sangat ajaib DIA ciptakan manusia tue tak sama antara satu sama lain contoh paling mudah cap jari macam tue jugak kulit muka kita setiap orang tak sama. so tak boleh nak compare kesannya antara satu sama lain. Aku cerita pun berdasarkan pengalaman aku sendiri. Mungkin kulit muka aku sensitif.

okla produk yang takde dalam carian tue *drummmmmmmm pls*




v






v






v



heeeeeeeeeeeeeeeee..ngada sangat buat macam nie



 kahkahkah *bajet bagus*





v





v


yang takde toner tabita atau dikenali sebagai smooth lotion. Ok yang lain tue korang boleh pakai tanpa ragu-ragu, eh tapi kalau nak pakai set tue pun sukahati korangla duit korang muka korang eheheh. Tapi mungkin Toner belum sempat lagi dia hantar untuk kelulusan kan. think positiffffff.

Aku tak taula kalau yang jual selain penawar syifa enterprise tue sama ngan tabita yang orang lain jual. Aku cuba google penawar syifa enterprise tue tak dapat apa-apa pun. Kesimpulannya kalau korang ragu-ragu dengan sesuatu produk kecantikan boleh check kat laman biro tue. Boleh klik kat sini.

Aku takde apa-apa kepentingan tentang produk. Sekian, harap maklum

OK, SELAMAT MENCANTIKKAN MUKA.

Ini telah menjadi SEJARAH

10 ulasan:

Irfa berkata...

ramai yg duk pomot tabita ni
(pramugari katanya ramai pakai)
tp aku takut nak mencuba + duit pun bukan berkepuk..baru2 ni pertama kali try pakai As Beauty sbb teringin nak muka berseri,maklum dah tua..
alhamdulillah ada kesan..ramai la yg tegur nampak lain.oklah,rega pun x mahal.hehe

Cikja berkata...

Irfa As beauty ker sf beauty..sekarang macam2 ada wei..ko nak ker tak je cuba produk2 nie..testimoni semuanya best2..

Irfa berkata...

as beauty.saya yakin betul tuan hakim.kotak kaler hijau

Cikja berkata...

aku nak google la nanti..hihihihi

Tanpa Nama berkata...

dh guna tabita okey n best...tp bli yg original tau..

Tanpa Nama berkata...

As beauty n sf beauty sama je dgn natural 99.. musykil dua2 tak de office jual pasing2.. dengar cita pack dirumah aje..barang indonesia taruk logo made in malaysia..hati2 skrg byk penipuan

Tanpa Nama berkata...

Ala sf beauty tabita ni produk n99 jela aku dah tanya pakcik aku kat indon sana dia saja je keluarkan packing baru nampak cun..produk skrang semua mcm tu siap kau leh tarup nama kau ag

Tanpa Nama berkata...

Semua tu produk anak beranak n99 je

fara berkata...

yang dari kkm tu tu tabita len kak oii...tu dr penawar syifa. tp yg tabita indonesia ni mmg xdaftar lagi..sy sendiri dah call...if x caya call la..

Tanpa Nama berkata...

IDA

YUP FIRST BKAK TONER,DAP2 DEKAT KAPAS..PERHH KUAT BAU CHEMICAL..NAK XNAK DA BLI,LAYANG2 KAN JE KAT MUKE..TERJEBAK...