01 Disember 2012

Meninggal kerana leptospirosis (kencing tikus)

Semalan kecoh kat fb pasal ada budak meninggal sebab kencing tikus nie. Mula-mula aku taknak percaya sebab maklumat tue dari print screen hp seseorang. Bila malam aku bukak fb ada yang share kan gambar anak kecil yang meninggal tue n fb mak arwah...oh so sad. Dan paling yang tak disangka anak kecil tue baru beberapa minggu bercuti di Shah Alam mandi manda di wetworld n Taman Cahaya seri Alam (Taman Botanik). Kat bawah nie aku copy paste dari FB mak arwah Puan Liza Masrina. https://www.facebook.com/LizaMasrina

We share with everyone our whereabouts the last few weeks before arwah sarah is ill.. We not only went to wet wrold shah alam but also to taman botani, bukit cahaya as well as the animal farm within the taman botani. Clearly, taman botani is very very poorly maintained. Having said that we r not certain yest as to where sarah gets contact w lepto its just tht another family lost 2 boys due to same
illness and went to wet world. As we Sharre and disclose all this, we do mean toe jeopardise wetworld or to taje revenge, as things and we accept it lillahi taala. We only want to alert the public to be safe and hopefully this will send a signal for the authorities KKM especially to run a test at both places. Things should not be kept away from the public.


Walaupun wetworld tue boleh dikatakan dekat jugak dari rumah aku tapi rasanya baru 3 kali kot aku pegi sana. Memang wetworld nie jadi pilihan ibubapa sebab diantara taman tema air yang murah tiketnya. So wetworld nie sentiasa penuh ngan pengunjung tapi sebab murah kebersihannya kurang sedikit. Airnya keladak..huhuhuhu. Aku ingat last visit yang aku pegi ada seorang mamat nie dok komplen badan gatal2 lepas tak lama mandi kat situ dia buat komplen kat pengurusan wetwolrd tapi takde yang layan..kesian mamat tue.

So kawan-kawan tolong alert jugak ye. Alfatihah untuk si comel sarah khadijah (sedap namanya). oh lupa boleh pegi blog Puan Liza juga disini. http://lizamasrina.blogspot.com/2012/11/my-princess-sarah-khadijah-intro.html

Ini telah menjadi SEJARAH

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Slalu ptg2 joging kat tasik shah alam ada lalu kat blah blakang wet world ni, so leh nmpak dgn jlas kolam mandi dia, bkn takat bau hanyir, tgk kat dasar kolam dia mak ai berkeladak mcm setahun xcuci lumut. Xmustahila la kalau mcm2 penyakit leh tkmpul kat situ. Lagipun kuman kan byk membiak kat air lagi2 tmpat yg salu org mandi2. Kalau air tu tak diganti slalu mmg sgala jenis kuman leh membiak.