02 November 2012

Lepas 100 hari

Hari raya haji aritue 26/10/2012 genap 100 hari mak meninggal. Sebelum tue aku dah pesan kat ateh minta bagitau abang ayeng suruh buat tahlil kat surau sebab sebelum kakida pegi haji aritue dia ada tinggalkan duit akhirat kematian dari tempat kerja abang majid. 

Patutnya kakida nak buat kat rumah masa raya haji tapi tak sangka sangat dia dapat panggilan dari tabung haji last minute kata dia dapat pegi. Kelam kabut gak diorang buat persiapan sebab ada masa seminggu lebih je nak uruskan semuanya..nasib bulan 6 aritue diaorang pegi umrah so sangat-sangat membantula.

klu yang over tue bagila kat haku..ehehheheh..siap baring2..

bye bye kak...semoga selamat pergi n kembali
Tue yang kitaorang beraya 3 beradik je...huhuhu. Abang ayeng cakap klu nak buat tahlil tunggu dia keje pagi, lagipun masa raya haji tue dorang sibukkan nak buat korban semua. aku ok je lah.

So Semalam la baru la dapat buat tahlil tue. Memang setiap malam jumaat ada bacaan yasin kat surau sebelah rumah dah alang-alang buat kat sana je..nak buat kat rumah, kitaorang memang tak mampu dari segi tenaganya pulak huahuahu, semalam abang ayeng tempah nasi & kak ipo buat kuih 2 loyang. Kebetulan ada lagi satu family gak buat tahlil jadi semalam orang2 surau dapat 2 berkat.

nasi ngan ayam rempah+sambal+sup..mana ntah abang ayeng tempah..(berkat dari kitaorang)

makan nasi ayam dalam dulang...sonang keje malas basuh pinggan banyak2..
Lepas isyak diaorang balik terus makan. Satu lagi berkat tue dapat nasi ayam gila banyak ayam nya quater tue. Alhamdulillah kenyang 3 keluarga.

Selesai tahlil 100 hari mak walaupun terlewat sikit. Untuk mak memang tak pernah putus doa & alfatihah. Semoga mak bahagia kat SANA. sayaaaaaaaaangggggg mak.

Ini telah menjadi SEJARAH

1 ulasan:

Irfa berkata...

ALFATIHAH utk mak

suka aku tgk makan dalam dulang tu
org kata kalau family makan macam tu makin erat kasih sygnya