21 Disember 2011

Huru hara hidup tapi alhamdulillah masih idup...

Aku tak tau nak cakap betapa huru hara hidup sejak 2 menjak nie. Nak citer pun terasa keletihannya. Dengan hal kerja yang tak habis-habis kalau habis aku jadi penganggur terhormat plak..huahua.

Atih yang dalam pantang kena chicken pox. Nak taknak anaknya yang belum 2 bulan tue terpaksa diasingkan. Siang kakida jaga, malam aku jaga. Nasib budak izz nie baik je takde meragam sangat. Meragam pun sebab taknak tido bila dah puas sangat tido.

Aku ingat bila anak-anak tak sekolah nie aku bolehlah balik lambat sikit lagipun tengah banyak keje. Rupa-rupanya tak boleh sebab mak aku tak bagi balik mahgrib sebab bawak budak kecik nie.Tiap petang berangkutlah aku ngan mak balik rumah aku. Lama-lama mak kepenatan terus demam. Kesian. Dalam 3 4 hari jugak aku jaga sorang budak kecik tue. Alhamdulillah aku ok je. Practice untuk aku jugak macam mane nak manage masa dan keadaan mana tau masa terdekat nie aku mengandung..hahahaharapan.

Azam pun banyak tolong aku jaga izz.  Bila malam dia tolong dodoikan izz, temankan aku jaga bila izz nangis nak susu. Betapa baiknya laki aku..buat tanpa merungut pun. Kadang-kadang aku rasa bersalah kat dia, tapi rasa salah aku tue biar aku simpan sorang2.

aqil jeles..:)


timang tinggi tinggi sampai pucuk atap, belum tumbuh gigi dah pandai baca kitab..... bluerkkkkkkk..dia mual .hahahhaha.. baru lepas susu kena timang..mendapatlah wak azam..ehehhe..

Beberapa hari je dijaga ngan wak2 nya, ketara betul badannya jadi gendon...biasalah budak cukup kasih sayang memang cepat besar...hahahahha...kuat susu pun iya gak budak nie.

Abang aqil yang boleh diharap. Masa Atih datang cakap kat aqil "aqil nanti acik atih nak ambik baby bawak balik". Aqil cakap " tak boleh". Pastu atih cakap balik "niekan baby cik atih, cik atih kenalah ambik bawak balik". Tau budak kecik nie cakap apa.. "Aqil nak pinjam je"..muahahahhaha..pandai aqil... tau baby nie bukan hak dia...

Sambil tengok tv, sambil dodoi izz....mmmm..tapi kalau datang geramnya habis dipicit2 kepala izz..hohohoho..

Sebenarnya nie citer 3 minggu lepas punya...hiks. Sekarang semuanya dah kembali normal. Alhamdulillah. Lepas nie huru hara ngan anak2 nak sekolah balik huwaaaaaaaaaaaa....letihnyaaaaaaaaaaa...



Ini telah menjadi SEJARAH

1 ulasan:

Irfa berkata...

geramnya tengok baby..sampai gtu sekali kena berpisah ngan maknya.
sian dia

pandai aqil jaga baby yer :) ada harapan nak ada adik tu