29 September 2011

Gaduh bila nak set alarm

Aiyok...takde idea nak mengupdate belog walaupun banyak citer kat benak pikiran.
Tersedak-sedak aku sekarang nie dengar minah tue speaking..hahhahhaha

ok terus kepada isi karangan..

Bukan gaduh sampai campak2 pinggan. Nie gaduh-gaduh manja. Aku memang suka mulakan adegan 'tergigit lidah' nie.

Azam selalu marah aku sebab set alarm HP nak bangun pagi, awal tapi aku paling lambat bangun.hiks..Selalunya aku set alarm pukul 5.00 atau 5.30 pagi, tapi aku bangun pukul 6..hahhahhaha..bengang je Azam. Azam plak set pukul 6.10 camtu bunyi je terus bangun. Jadi bila HP aku bunyi dulu dia terjaga pastu susah nak tido balik..aku plak bunyi je alarm, tangan meraba tutup alarm tue sambung tido..hahhahaha..manalah Azam tak marah. Akhirnya dia jugak kena kejut aku..kihkihkih..

Semalam aku terlambat bangun. Dekat pukul 7 baru bangun .subuh gajah! Aku marah marah sayang ngan Azam sebab tak set alarm boleh?..hahhaha..bengang je Azam. Azam cakap "aik salah abang pulak, abang kan off hari nie..ibu yang keje..sendiri keje sendirilah set alarm".

Rutin Azam kalau keje pagi atau masa off aku nak tunjukkan betapa mithalinya laki aku..hahhahha..uwekkkkkkkk..eh Alhamdulillah.. Bangun, Panas kan air untuk anak2 mandi, pastu dia pegi mandi, lepas mandi kejutkan aku kadang2 aku bangun sendiri :P. Kejut anak2, pakai baju, buat air sendiri( 3 in 1)..huk..pastu pegi keje.

Aku plak bangun gosok baju keje + sampin sekolah anak2.(azam tak pandai gosok sampin), mandi pastu bla bla bla...terus bersilat menguruskan keperluan anak-anak pastu pegilah keje...

Aci lah kan?..:)

Tue kalau dia keje pagi atau off, kalau dia keje malam semuanya atas bahu aku...apa yang dia buat aku buat sendiri..fuhhhhhhhh..

yang nie tak aci kan?

hahhahahha...

Ini telah menjadi SEJARAH

Tiada ulasan: