03 Mac 2011

Mandi sungai sampai pengsan (Kalumpang Resort & Training Center) Hari Kedua

Sarapan pagi dah disediakan nie termasuk dalam pakej. So, pukul 8pagi kitaorang dah sampai kafeteria.bapak awal 

Lupa plak sebelum pegi sarapan kitaorang saje jalan2 kat belakang chalet tue..sajelah buat lawatan. Gambar pompuan gedik..hahahhha..baru bangun tido

 Nie Kat belakang chalet, sungai buatan....air mungkin dari sumber sungai gak kot..

Ada beberapa buat chalet lagi kat belakang chalet aku, nampak mcm besar ckit mungkin untuk family besar kot tapi nampak macam terbiar..tak taulah ok ker tak chalet tue. Tak silap aku chalet yang kat depan ada 3 buah semuanya ada orang yang kat belakang tak nampak orang pun.


Nielah sarapan pagi kitaorang. Nasi lemak. Makanan kitaorang dalam 2 hari nie semuanya  berhidang tau..sebab special guest....hahahha..silalah korang percaya..

Abis sarapan aku suruhlah diorang pegi mandi manda..menggantikan keterujaan yang terbantut semalam. Oh lupa nak bagitau sapa2 yang takut nak benarkan anak2 mandi sungai tanpa pengawasan bolehlah bagi anak2 mandi kat pool yang disediakan..so taklah risau anak dibawak arus sungai. Aku sebab dah fobia ngan sungai jadi tengok sungai pun aku taknak..hahahhaha...diorang kena redha jelah mandi kat sini.

Azam pun terpaksa mandi kat sini..hahhahahha..kesian...dah tu nanti sapa nak tengok aqil. Kira dalam gak kolam nie.



Diorang tengah berjemur sebab sejuk sangat..hahhahah..terketar2 bibir..cakap pun mcm ada vibrate kat mulut..


Nie jelah yang mampu aku buat..hahhahha..duduk tepi kolam diam2. Aqil tengah nenen tue. 

Aku tak lama temankan diorang mandi, aqil dah kesejukkan. Jadi aku balik chalet..mandikan aqil kasi nenen lagi tau2 dia dah tido. Azam ngan anak2 yang lain wah mcm banyak sangat anak ko parijah sambung mandi kat sungai pulak.

Rehat kejap kat chalet, pastu kemas2 apa yang patut sebab pukul 12 dah nak check out. Tapi sebelum tue makan tengahari dulu. Aqil dah macam anak Negr*..hahhahaha..bilalah nak pegi mesin rambut dia...rimas aku kerinting2..hahhahaha..

Menu kali nie Asam pedas ikan jeket, ayam goreng, kangkung tumis ngan buat tembikai. So apalagi jom makan..


Dah nak balik anak2 ajak pulak nak tengok bapak monyet, layankanlah...nampak plak itik ngan angsa. Suasananya memang tenanglah kat sini berapa kali aku ulang ayat nie.

Azam cakap "apasal ibu nampak gemuk, ker memang gemuk?" ..kuang ajak..hahhaha..sabo jelah..baju tue bila dah pakai mcm baju mengandung plak..mencik! salahkan baju lebih afdal

Nie betul2 nak balik nie. Jalan kat belakang aku tue jalan nak ke sungai..kanan kiri tue semua chalet.

Kalau korang pegi janganlah korang aspek 5 bintang tahapnya. Aku suka dengan suasananya nyaman, sejuk, tenang. Bising tue sebab pengunjung2 yang tak putus2 pastu diorang ada yang buat training kat sana. Kalau taknak menginap pun boleh masuk tapi kena bayar dewasa 10 inggit kanak-kanak 5 inggit.

Kos Keseluruhan aku kat sana, sewa chalet satu malam 200(dpt sarapan free) + makan yang di request 90 inggit, so semuanya 290 sahaja. Percutian bajet gitu. Tol pegi 11.60 balik 3.80..apasal balik lagi murah..sebab kitaorang konon nak lalu jalan dalam tapi macam sesat..hahhahahha...sabo jelah. Isi petrol 40 inggit 2 takuk je hilang.


TAMAT
Jumpa lagi di destinasi seterusnya...bajet bagus je...hahahhahah
Ini telah menjadi SEJARAH

Tiada ulasan: