21 Januari 2011

Aqil 2 tahun sudah.......

20/1/2011
Balik pukul 3ptg aku terus beli kek haramjad abg jon tak bagi cuti wel wel. Balik rumah dulu tolong mak buat kluban(kerabu). Nak buat nasi ambeng sempoi. Takde arrange party2 melotop buat cara kampung je...hahhahhaa..kesiankan ?..Takde dalam sejarah aku buat party besday nie. So anak2 pun aku tak layan klu nak buat party nie..setakat beli kek buat makan2 ringkas ok. eh tu bukan party ker?..hahahhah

Excited Aqil nak tiup lilin..ehehhe. Baru idupkan api lilin dia dah tiup..hahhahha..berapa kali da nak idupkan. Separuh kek disponsor oleh Atih..




Ok, baru boleh tiup. Dah 2 tahun aqil rasanya macam baru semalam ibu dokong aqil dengan sebelah tangan. Sekarang kalau nak dokong aqil memerlukan kudrat & kederat yang banyak..ehehehhe..


Potong time. Kalau dah namanya budak2 teruja je bila ada acara potong2 kek niekan. Tak terkecuali budak paling kecik separuh badan masuk gambar tue..ekekkekkek. Fahmi nie paling over asyik dia je gila kuasa nak potong kek orang aritu kek besday azam pun dia nak tolong potongkan. Pastu siap posing macam kek tue kek besday dia..hahahhaha..



Yummy tak kek nie? Aku kalau beli kek..biarlah decoration dia tak cantik tapi rasanya sedap baru puas ati. Tapi kalau deconya cantik rasanya pun secantik deconya tue kira bonuslink. Harap2 kek nie ada lagi dalam peti ais kat rumah mak..balik keje nanti aku nak membedal lagi.


Besday boy tengah merasa kek sendiri. Sedap tak aqil?. Dah 2 tahun nie perangai pun boleh tahan kekwatnya. Salah sikit melepuk orang je kerjanya. Ringan betul tangannya. Kaki pun lebih kurang sama. Kadang2 gerammm..grrrrrr..


Habis makan desert chewah desert katanya. Yang ditunggu-tunggu pun tiba. Makan nasi ambeng sempoi. Ingrediant nya kerabu mabeles, ikan masin bulu ayam, telur rebus, ayam goreng, tempe goreng & ikan goreng. Mesti gaduh2 lawak kalau makan nasi kat dulang nie sebab bila kita elok kumpulkan nasi+kerabu+cebis ikan masin...nanti ada je yang selamba ambik nasi kita..ehehhehe..tengok2 nasi dah tak jadi bukit..hahahhahha.."oit selamba je ambik" "eh, ko punya ye..tak perasan.."..hahhahah..memnag selalu jadi mcm nie. Meriah!!

Close up cikit. Makan atas daun pisang aka pelepah pisang..hahahhahha..pemalas lipas nak potong pelepah tue...


Tengok sampai terjulur pelepah pisang tue..hahahhaha...ganazzzzzz..Aqil berlakon je makan padahal dia makan  telur je, 3 bijik dia pulun sorang...


Nie aktiviti sampingan. Selamba jekan abang ayeng pakai tuala kalaulah tertanggal tuala tue tak ker haru. Nak buang separuh dahan pokok kuinin tue sebab dahannya dah jadi tempat monyet buat terjun tiruk kat bumbung rumah. Dah macam duduk kat utan ada monyet, padahal kilang kanan kiri. Monyet tue boleh masuk rumah tau..pastu habis semua makan2 atas meja silap gaya monyet tue boleh bukak peti ais.

Kena tarik dengan tali sebab takut dahan tue jatuh atas bumbung jahanamlah bumbung tue nanti. Tu pun ada yang penyek hujungnya..
Ini telah menjadi SEJARAH

Tiada ulasan: