03 Ogos 2010

citer seterusnya (perjalanan penuh keimanan)

Hazab gila nak cari hotel nie. Tau lah kat bandar hilir tue semua main one way je dekat satu jam jugak mencari siap ngan polis2 sekali Azam mintak direction. Talipon hotel tu jangan cakaplah, banyak kali. Aku agak receptionist hotel tu pun takut nak jawab talipon. Aku dah putus asa dah sebab masa tu dah pukul 3 lebih dah dengan jalan jem..fuhhhh..boleh jadi percutian yang memenatkan fizikal & mental.

Tapi nak buat cam mane kitaorang jugak yang salah last minit punya plan..kira fadanlah muka. Mula2 nak booking Hotel Renaissance tapi aku rasa tak berbaloilah sebab mahhal. Lagipun plan nak merayau kat bandar hilir tue hotel cuma nak tido je kan kalau pilih hotel yang mahhal camtu nanti tak keluar ke manalah gamaknya. So hotel budget je dah.

gambar dari web hotel nie.

Tapi akhirnya sampai gaklah tu pun mintak tolong driver teksi tolong tunjukkan. Driver teksi tu kat belakang kitorang jadi dia kata bila dia bunyikan hon belok kanan.fuh selamat jugak akhirnya. Nie view dari hotel. Hotel nie dekat ngan Jonker walk.

view dari bilik


Sekali masuk bilik..la apasal dia bagi katil 2 2 single..hampeh betul. Azam call reception rupanya bilik yang kitaorang nak tu dah takdeh azam plak salah dengar jadi dia booking je..apada. Azam mintak extra bed pastu katil single tu kitaorang rapatkan. ok gaklah..

budak tecit nak join abang2nya..melarikan diri sebab tak nak digomol oleh abahnya..



Sebab hotel nie takdeh pool anak2 jadikan tab mandi nie mcm pool hahahha..belasahlah korang..janji happy. Mesti orang yang duduk sebelah bilik kitaorang nie menyesal..hahahhaha.. sebab anak2 aku nie ya ampun bising gila...dia buat hotel tu mcm hotel atuk diorang je....eh boleh dengar ker bilik sebelah?


Setelah menyegarkan badan dan berbau wangi2 kitorang menyusuri sungai melaka

bersambung.............


Ini telah menjadi SEJARAH

5 ulasan:

Maya Ariffin berkata...

Hotel mahal best main aper!

Fariza berkata...

kahkahkah memang betullah ko nie the honeymoon mood.

MOKCIK AZWA berkata...

kalau gomen sponsor, dok hotel mahal, sendirik bayar kalu dok hotel bajet hahahaha

Fariza berkata...

Kak azwa: saya pun klu sponsor memanglah duduk hotel best...nie sendiri keluar..so kedekut ckit..hhehehhehe..

Akak taknak cari PA ker?..saya bleh jadi PA akak....

Maya Ariffin berkata...

jangan kak.. nanti di dok beelooggg je kat opis muahahahahaha... *munyik jahat sket