26 Jun 2010

Pernah tak korang rasa macam aku rasa

Ker aku yang terlebih sensitif ...mungkin penyakit hati kot ye....

Aku kalau tengok belog atau sekodeng fb orang aku mesti rasa loser gila. Dalam hati aku niekan apasal lah diorang hidup best2 je dapat makan sedap2, pegi jalan2, boleh pegi over the sea..ada kerjaya yang mantop, kuruskesiankan. Aku nie apa yang ada? ayat yang boleh dapat sekeping pelempang bagi sedar ckit.

Tapi bila pikir balik aku nie macam org yang tak reti nak bersyukur. Biasalah manusia nie kan complicated. Kadang2 hidup takdeh masalah cari masalah. Macam akulah yang pening2 dengkikan hidup org buat apa!..hahahhahahha. Tapi dengki2 aku takdehlah aku nak pegi santau kan hidup org tue atau pun doa yang buruk2..cuma aku doa supaya aku pun boleh jadi cam orang yang aku dengkikan tue.

Dahlah korang jangan layan pompuan hormon tak stabil nie...dia nie memang mental ckit..Baru2 nie pun dia nangis sebab kakak dia kasi mesej kat dia...hahhahahah..buat mak dia panik..hahhahahaa..Pastu kakak dia terpaksa minta maaf kat dia..hahahha..nakal budak nie...

sebenarnya aku tak tau nak upadate apa..hehehehhe...

bila baca nie terus terkedu..oklah aku nak munasabah diri nie..

Ini telah menjadi SEJARAH

9 ulasan:

Maya Ariffin berkata...

ja, agak2 nya ko nk rs pelempang aku tak? dont judge org lain frm the surface. Dun u realised btapa beruntungnya jd diri ko yg bernama Fariza bt Miskam tu. Ada rumah sendiri kete baru ank ramai suami yg penyayang n romentik. Jauh dh milestone kejayaan ko tuh tanpa ko sedar. Cuba lak ko pk brapa ramai lak lg yg masih merangkak meraba2 cari arah even umur lebih bnyk dr ko tapi suku yg ko ada pn derang x capai lg despite off belajar sampai ke obersea. Syukurilah.
Skali aku membebel daaa..

MOKCIK AZWA berkata...

hehehe...mokcik mula2 nak bebel gak, tapi since maya dah membebel...mokcik pun pencen la membebel hehehhe

eh..ya betul tu Ijah...kita kena bersyukur dengan apa yg kita ada. betul la sesekali mokcik pun jeles gak tengok orang sekejap ke obersea sana, obersea sini(mokcik setakat obersea sabah-swak-sjung jer hehehe.)..tapi bila fikir2 balik apa yg ada sekarang pun dah cukup baik.

sama2 kita tingkatkan usaha mencapai kehidupan yang lebih baik...jom join mokcik buat score A jah...ihiksss...

♥♥♥ miz sifa ♥♥♥ berkata...

walah poyo la kuew...kah3...ngs..gelak guling2 ....tacing lebey..mak ckp ko cewek...lebeh2 ngalahkn aku yg anak bongsu ni..hahahha...kyg ckp len ko lak sensitif tahap gaban...mengalahkn aku yg mmg sensitip ni..wakakakakakakaa

Fariza berkata...

Maya: kot iya pun nak nasihat jgnlan mention kereta baru..bagitau jer..ada rumah sendiri ada kereta..bla..bla..kihkihkih...
yelah maya aku nak insaf nie..

kak azwa:eh betul kak saya bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang cuma kadang2 perasaan camtu datang....

Atih:kahkahkah..sadap ko..

Maya Ariffin berkata...

Ate aku mang saje je nak emphasized tang kete baru tu.. ahahahaha...

Fariza berkata...

hahahha..jahat ko..
ate keta aku satu je(yg baru)..kete ko banyak ate ko jual semuanya..bleh beli kete baru mahal punya..kihkihkih..

ieda berkata...

fariza...biasa la tu..kalau takde sifat dengki yang positif ni macam mana kita nak maju.dok puas hati dgn apa yg kita ada mmg tak ke mana la kita nanti..

Fariza berkata...

Kak eida: hihihihi..betul betul betul..

Maya Ariffin berkata...

kete aku seme jual timbang kati je dahhh... huhuhuhu