23 Jun 2010

Aku, tv dan dot dot dot..

TV yang kene panah petir ..tak tau apa citer ngan tv nie..sob sob sob..

Seperti yang sedia maklum tv lcd mahal beli dulu tu harganya klu sekarang nie dah boleh dapat lcd 42 yang canggih punya aku telah dipanah petir berjemaah dengan astro awal tahun hari tue, oh! lupa sekali ngan fius kotak tnb yg dekat ngan meter letrik tue. Nak nangis pun tak guna lorr....yang best satu jer, bila fius tue dah dibetulkan bulan depan dapat bil tnb...tnb hutang ngan aku RM1++..apakah? hahahahha...rupa-rupanya meter tue pun rosak kena panah petir!

nielah rupa tv pinjam..terima kasih kat tuannya...jangan tengok kat budak besar perasan kecik ada cita2 nak jadi ultraman kosmos



Ok berbalik pada citer tv nie, terpaksalah pinjam tv kawan azam sementara tv lcd tue hantar repair, sangap tengok tv 14 inci..hahahhaha..tak penah tengok tv pakai spek...bila tv mengecil kenalah pakai spek gak...


Pendek kan citer yg boleh tahan panjang nie, sabtu lepas masa nak balik dr opis aku call azam.

Hello, nak kena ambik abang dulu ker? (selalu klu cuti memang mcm nie kitaorang together2 ambik anak2 walaupun sebenarnya aku kena patah balik)

Suka hati ibulah..

Cakaplah betul2, takdeh ibu ambik anak2 dulu..

Abang nak ambik tv nie..

dah macam tue kena ambik abg dululah kan?..kan senang cakap jer ambik abg dulu..ngada2 cakap sukahati..sukahati..(hahahhahah.dah mula mak nenek nak membebel)

iyalah..iyalah...

Sampai rumah azam ajak terus ambik tv, mula2 aku malas nak ikut tapiiiiiiii...dah keluar ayat nie "nak ajak bini pun susah"...apo nak dikato..ikut jelah kang dia ajak pompuan lain kang aku gak yang meroyan.


Masa azam cakap kena ambik tv kat jenjar*m aku dah pelik dah. Ooo aku pikir mungkin masa rosak tu kilang je yg bleh repair. Bila dalam kete dia cakap tak bawak duit, aku dah panic dah sebab aku pun takdeh duit ..ada kat purse cuma kurang dari 10 inggit..hahahhaa..kejikan?. Macam mana nak bayar duit repair, aritu kawan dia cakap tv tu kena 400..glup. Pastu minyak keta plak tinggal satu bar..hahahhahaha....


Sampai kedainya aku pelik lagi sekali...aik apasal repair kat kedai eletrik jenama ini plak..setau aku tv aku jenama itu. Bila dah ambik tv tue aku tengok cantik dalam kotak jenama ini, aku pikir mesti saje dia packing balik tv tue takut calar. Hantar tv tue kat rumah terus ambik anak2...



Bila dah ambik anak2 tue, Azam excited nak pasang tv tue..aku pun excited jugak hehehehhehhe..bukaklah kotak tue..sekali tue aku pelik lagi 3 kali kenapa tv nie warna hitam setau aku tv dulu warna silver..mmm..sekali angkat ringan je..dulu tu berat ckit...mmmm.. Bila keluarkan betul2 hahahhahahhahha...AZAM DAH BELI TV LCD BARU....42 inci ok aku tau aku riak..ampunkanlah aku..sesekali kasilah can ye..


nielah ghupa tv baru..duduk jauh2 pun takdeh masalah pada pandangan mata..

Terkesima aku..selalu klu nak beli barang2 nie dia tanye pendapat aku..nie tau2 dah beli jer..ker dia nak kasi kejutan kat aku..mmmm..


Tapi takdeh apa nak di riak kan pun..beli pun hutang setahun..hutang tanpa interest sebab tempat keje azam yang bayarkan. Memang tiap2 tahun akan ada offer beli barang jenama ini..kiranya rumah aku dah penuh ngan jenama ini..mesin basuh, peti ais, dvd, periuk nasi dan sekarang tambah lagi koleksi..tv plak. Ingat tahun depan ambik lappy plak..hahahhahaha...tak pun beli aircond lagi sebijik.


Beli tv nie dapat free dvd..Aku cakap ngan azam kang kita bagi kat budak nielah sempena dia nak kawin hujung tahun nie..hahahhahhaha..kira klu dia baca nie, dia dah tau takyahlah aku susah2 nak balut dvd tue...kahkahkahkah... "Jangan risau tih, dvd nie mahal punya..memang klu dapat berbaloi-baloi"...jimat duit haku


Ini telah menjadi SEJARAH

6 ulasan:

Maya Ariffin berkata...

Iskk rumah ko ni Ja dari dulu sampai sekarang asik kena panah petir je.. ko ade dolat kat sultan ke? wakakakaa.. dolat kat aku kot..

Maya Ariffin berkata...

Eh chup lagik.. psstt kalo ko tanak tv ko kena petir lagik, meh aku simpankan kat umah aku.

*bangggg! nak lcd tv macam dia punyaa....

Fariza berkata...

Eh ye ker?...nie baru first time kena petir nie....banyaklah ko punya dolat.....

bukan taknak hari tu dah repair dah tapi..cover dia pecah masa org tue bawak jadi pegi hantar repair lagi...tak tau bila siap...aku tak tau azam nak buat apa ngan tv tue..hahahhaa...

jgn jerit2 camtu..belai2 cakap lembut2...LOL..

Maya Ariffin berkata...

Cakk! aku datang lagiii...

Manade jerit? ala ko bukan tau tgn aku kat mana masa ckp ngan dia :-"

Weh aku nak bagi ko award ni.. tapi kena collect kat blog aku arrr.. ngeee

♥♥♥ miz sifa ♥♥♥ berkata...

hahaha..weh lagi2..ape lg nk bg aku ni..kolah kakak aku plg aku sayaaang skali..wakakak...,meh2 bg lg...ala aku nk tv cmtu gak la..bg la..hehe

Fariza berkata...

ah, ko dan dan tue sayang..porahhh..