03 Mei 2010

Hari nie aku nak jadi kak nam..

Kak nam katanya...bukanlah aku...

Saje je nak tunjuk aku dah beli langsir untuk raya nanti nampaknya n3 nie ada unsur2 keriakkan... Tahun nie aku plan nak tukar langsir pastu nak buat makeover cikit kat rumah tu, itu pun kalau ada budgetlah. Jadinya cuti buruh aku pegi beli langsir..hohohoho.. pakej beli langsir dapat karpet sekali..hahahhahah..bukan2..karpet tu azam yang nak beli.

Biasalah kalau dah sampai kedai kaing rembat gak kain ela 3 pasang 50 inggit..jadilah buat basahan pegi keje..sepasang lebih kurang 17 inggit + upah jahit 25 inggit jadinya sepasang baju 42 inggit oklah tu..aku tak pakai baju mahal2 aku tak mampu..kesiankan..?

Yang belah kiri tu kain langsir merah mak ngah...huahuahua..tu kalau takdeh sapa yang jahit bolehlah buat baju raya..hahahhahha..yang kanan tu karpet yang berjaya dibeli benggali jual carpet tu suka sangat dengan aqil pastu siap offer karpet 600 jadi 400 special sebab aqil. Apakah?....tapi aku tak beli pun..gila apa beli carpet sampai 400 baik aku beli emas ... eh tapi kalau duit dah terlebih sangat apa salahnya kan?...nak jugak.



Semuanya beli kat nilai..cuti yang paling aku suka sebab berjaya menghabiskan duit azam dengan jayanya..hahahhahaha...Mak pun borong tikar, langsir, baju, bantal pastu duit yang dibawak habis..siap pegi cucuk lagi kat ATM ..gilalahaku tak cakap mak gila aku cakap nafsu shopping yang gila ye jangan salah paham plak.. kete pun dah mcm van benggali..dah..hahahahhaha....


Ini telah menjadi SEJARAH

4 ulasan:

NONIE ABDUL AZIZ berkata...

clap..clap..clap....pandai bini azam...

Fariza berkata...

Kak nonie : klu cakap ngan azam nie dia cakap "dah nasib"...hahahahha..kejikan?...

Maya Ariffin berkata...

woihh... dah soping raya dah! ni yg aku ala2 jaki nih... "Banggggg... jom soping raya jomm!"...

Fariza berkata...

maya:hahahha..pegi2..hahahhah..bulan depan nak cari baju raya(kain ela nak buat baju melayu suami & anak2) plak...hahahhaha..saje tambah jaki..