29 April 2010

Cuti yang singkat baik dimanafaatkan-Part 2

Aku nie memanglah tak boleh buat citer ber part-part, confirm ke lautchina selatan peginya. Bila masuk part seterusnya dah malas nak karang huahuahuahua.... citer abah & kanser sampai sekarang pending kat draf je..

Oklah berbalik pada citer kita, lepas pegi Taman rama-rama kita bawak plak anak2 pegi ZOO. Tak banyak gambar di snap pada masa tu. Masing-masing dah keletihan yang tahap dewa..hahhahaha..tapi sebab kan binatang2 kat zoo nie ada daya tarikan..gagahkanlah juga kaki melangkah...tengok yang wajib je.


Masa tengok binatang besar nie ada soalan yang luar daripada kotak pikiran datang dari Azri "ibu kenapa kuda belang ngan badak nie dia taknak halau lalat yang hinggap kat badan dia, tengok kita nie lalat hinggap cepat-cepat kita halaukan?..dia tak rimas ke banyak lalat kat badan dia?...hahahhaha..banyak2 soalan kenapalah soalan nie ko ajukan kat ibu ko nak oi!...Tapi aku jawab jugak dengan rasa logik aku...janji dia puashati..hahhahahha..kalau tak sampai bila2 lah asyik tanye je nasib baiklah aku nie pandai...hahahhaha..hakkk..puiihhh pandai kelentong iyalah..hahahhaha..
Kitaorang sempat tengok pertunjukan burung-burung(kakak tua & spesis helang) ngan orang utan(namanya marina). Pertunjukkan gajah tak sempat nak tengok sebab kitaorang pegi round zoo naik trem cuma sempat masa sesi bergambar je...mmm.
tengok budak kecik nie dah letih nak jalan..hehehehehhe...sambil jalan sambil kepalanya sandarkan kat tangan ibu..senget2 kepalanya..Nielah gambar yang last..lepas tu..rasa nak cepat2 masuk keta..hahhahahha..penat wei, penat....
Mandi kat Restoran jejantas ayer keroh kot....syok gila dapat mandi..Sampai rumah pukul 9.30 malam..fuhhhhh..pastu besoknya kerja..anak2 plak sekolah..memang cari penyakit..hahhahahha..tapi puas hatilah anak2 happy.

Ini telah menjadi SEJARAH

Tiada ulasan: