11 Mac 2010

Walaupun berat terpaksa juga aku menambah..

kete biasa-biasa je..nilah yang termampu..



Hutang.
Semalam azam sms aku


besok ibu nak bawa kete baru ker


ntah tak taulah malu nak bawak


bawaklah nanti takdeh yang kata "kete akak buruk"..


hahahhahha aku tak sangka azam ingat kes nie (bukan aku citer kat dia tapi dia terbaca blog aku nie)


Azam sampai rumah dekat pukul 11 mlm, sempat aku masakkan dia tomyam seperiuk, dah dia cakap tak makan lagi..kesian plak. Dah laki bini mengadap tomyam seperiuk tengah2 malam.pastu sakit perut..mulut pun pijar. Sengal.


Sampai je, azam suruh aku bawak keliling taman..hahhahahha..macam batak je. Nasib baik malam dah, takdehlah org nampak. Jakun seh, kena belajar jugak sebab dia takdeh hand break dia ada leg break ker foot break. hahahhahahah....


Tu pun azam pesan banyak kali.."hati-hati bu kete nie besar...nanti nak masuk rumah mak tengok betul2"...hahahhahahha..takut sangat dia tapi memang patut pun dia pesan sebab bini dia nie..kalau bawak kereta hantam keromo je. Janji jalan.


Takdehlah besar sangat pun kete tu, sajelah azam..sebab selama nie bawak kete 5 tempat duduk sekarang...lebih ckit. Yang paling best anak-anak bangun pagi je dia pelik tengok azam bawak kete lagi satu..bila dia jenguk."ibu kete sapa nie".... "ntah org salah parking kot"..hahahha.."cakaplah betul2 bu, nie kete kitakan?".. "iyalah".

Aqil boleh plak takut nak naik..nangis mcm kena pukul, terpaksa dia duduk kat sebelah aku. Citer ngan kakak pengasuh dia cakap "aqil kan batak"..hahahhaha..kurang asam betul kakak pengasuh batakkan anak aku..hahahhaha..iyalah mana nak tumpahnya kuah kalau tak ke______(sila isikan).

Kereta lama tu dah tua sangat, tapi banyak berjasa ngan aku sekelurga. Dah tak larat dah azam nak betulkan sebab bila rosak harga repair boleh bayar installment kete baru dah. Lagi pun kampung kitaorang jauh..nun kat perak sana, jadi kalau bila2 nak balik taklah risau. Harap-harap aku & azam boleh lunaskan hutang yang bertambah nie.Amin.


Ini telah menjadi SEJARAH

Tiada ulasan: