26 Mac 2010

Selesai urusan dengan Lancar sekali

Semalam hari yang fuhhhhh..meletihkan.

Walaupun letih, tapi berbaloi-baloi sebab semua urusan dapat diselesaikan dengan jayanya. Moh lah kita check apa yang aku buat semalam.

Pagi macam biasalah sibuk anak-anak nak pegi sekolah. Pastu aku nak hantar aqil pegi check up setahun & ambik imunisasi MMR.. anak dah setahun 2 bulan baru nak pegi ambik. Appointment dah delay 1 bulan lebih..hahahhahhaa..nasib baik tak kena sound ngan nurse. Eh mana mungkin kena marah nurse kat klinik tu baik2 semuanya. Kira aku bernasib baiklah sebab MMR nie selalunya memang fix appointment sebab diorang bukak 1 pack dalamnya ada 10 dos (nurse tu yang bagitau), bila dah bukak memang kena guna semuanya masa aku pegi takdeh yang set appointment untuk cucuk MMR nie, nasib baik ada 1 dos yang single fuhhhhhhhh..lega. Nurse tengok berat aqil statik jer.."Eh, apasal tak naik nie aqil, tak makan ker?"... "eh, makan nurse..banyak". hahahhahha ibu yang confident..padahal bukan aku yang selalu ngadap aqil makan, tapi berdasarkan citer kakak pengasuhlah..."dia nie aktif kot" "memang aktif nurse..takleh duduk diam pun". "oklah kalau camtu". Dah settel semua hantar aqil kat rumah kakak pengasuh. Terus pecut pegi klang plak.

Iya, takdeh apa-apa yang masuk kat perut (tak sarapan lagi) memang mengujakan cacing kat dalam perut nie...hahahaha. Alasanya takut jalan jem padahal masa tu dah pukul 9.30 pagi dah. Pertama kali berurusan ngan KWSP aku suka ngan tagline nya "ANDA KEUTAMAAN KAMI". Print penyata EPF aku, khayalan menjelma jumlah tu kalau masuk saving account nie boleh joli katak nie...hahahhaha...sangat berjalan lancar urusan aku. Jalan laju2 pastu terus pecut nak ke Puchong plak.

Puchong yang pocong betul, 3 kali sesat hahahhahha...pastu kena marah ngan azam. Azam cakap aku jerit2 aku bukan jerit kat dia tapi biasalah suara aku kan kalah petir kat dia nyampah aku dia yang tak pandai jalan, aku plak kena marah cis..pastu aku malas nak layan azam aku baca paper merajuklah konon..pastu tanya aku jugak...carik sendiri!. Akhirnya sampai gak kat tempat yang sepatutnya. Sementara tunggu tu kitaorang pegi makan kat tesco puchong yang pocong tadi, round2 the world kat tesco, tengok ada offer sabun breeze...beli 2 pack, pastu berat nak bawak..hahahhaa...park kete dahlah jauh. Azam jadi mangsa gentlemanlah cikit kasi bini bawak barang ringan2 je. Nasib baik settle dalam masa sejam..fuhhhh lega. OTW balik aku bawak kete halfway sebab azam mengantuk. Aku ngantuk jugak tapi daya juang aku nak terbeliakkan biji mata tinggi, so aku ok je kalau azam huissshh tak berani aku, dia boleh terlelap masa bawak keta. BAHAYA!.

Terus balik rumah. Mak tipon aku cakap on the way...hahhahaha..padahal dah sampai depan pagar rumah, aku ngan azam plan nak tido dulu, baru ambik anak2. Sekali bangun dah pukul 5 ptg...jadinya ambik anak-anak macam waktu aku pegi keje biasalah...hehehhehee...kakak pengasuh pun tak tau aku tak keje...agenda tersembunyi namanya tu.


Budak kena sakit mata..Harap2 dia sorang je yang kena. Amin.amin.amin.


Ini telah menjadi SEJARAH

2 ulasan:

MOKCIK AZWA berkata...

ekeke..nakal tu...part pasal dah sampai tapi kata otw... hahah sib baik tak kantoi ek..

kesian budak kena sakit mata itteww...orang kata boh susu ibu..try la ihikss...

Fariza berkata...

Kak Azwa : penah kantoi kak....hantar anak mcm biasa pastu..pegi tengok wayang ngan azam, mak tipon tak angkat (kat wayang hp silence) sekali mak tipon opis da...hahahhahha..opismate cakap saya cuti..hahhahahha..

a'ah kan lupa plak ada susu ibu..hehehhe..tq kak ingatkan.