30 Mac 2010

Kalau nenek outspoken cucu kena out of topic...

Mak kaulah ratu hatiku...:)bodek tu penting hahahhaha

wahahahahha..gelak dulu baru awet muda

Biasalah kalau balik dari rumah mak kenalah bawak semua keperluan sekolah untuk esok macam baju sekolah, songkok, stokin, beg dan sewaktu dengannya. Kadang-kadang tu tertinggal jugak. Bila dah tertinggal terpaksalah besok mak tunggu kat depan sekolah kalau aku nak singgah dulu rumah mak alamatnya duduk luar pagar sekolahlah anak-anak aku nanti.

Mak aku kalau pagi-pagi memang busy like bee sebab mak kan jadi supir ..hahahahhahah. Hantar kakak ipar aku pegi kerja pastu hantar anak buah aku pegi rumah neneknya(mak kakak ipar), pastu hantar atih pegi keje budak nie tempat keja tak sampai 20 saat dari rumah pun mak kena hantar, kalau kentut dari rumah pun boleh dengar . Bisinglah mak kalau ada barang yang tertinggal..hehehhehe..ayok mak marah, ayok mak marah...

Panjang mukadimah aku...

Hari tu masa nak balik sambil bukakkan pintu kete mak cakap ngan anak-anak "abang! semua dah bawak dah songkok, sampin, stokin, beg sekolah..semua dah ada ker? jangan ada yang tertinggal...hish susah nenek pagi2 nak hantar..tu kalau kon*k nya tak melekat pun semuanya tinggal...'buahnya' pun kalau tak melekat tercicir ntah kat mana..." hambik mak aku punya ayat...LOL. Aku diam jer...hihihihi...

Lepas tu pintu kete semua dah tutup..aku dah nak gerak nie Fahmi tanye aku "ibu, 'buah' apa yang tertinggal bu". Aku tak bleh tahan..aku tersengguk-sengguk tahan gelak. Budak-budakkan pikirannya suci murni. Azri tolong jawab "buah mata kucing lah". kahkahkahkah..buah mata kucing peginya...Fahmi pun mcm redha je jawapan abangnya "o, buah mata kucing". Aku memang tak boleh tahan betul terbahak-bahak ketawa.

Mak aku nie memang kalau cakap kadang2 bukan dia pedulik. Aku ngan Atih selalu tukang gelak. Lepas tukan mak aku nie ada penyakit suka lupa perkatan yang dia nak sebut. Kalau orang suka melatahkan..mak aku lain cikit. Kakak ipar aku citer satu hari tu dia balik dari mana ntah dan kebetulan anaknya tido pastu mak aku cakap ngan akak ipar aku "kesiannya qilah tido, ko pegi masukkan qilah kat peti ais". Kakak ipar aku tercenggang..apasal mak suruh masukkan anak kat peti ais..hahahhahhahaha... sebenarnya mak aku nak cakap masukkan kat dalam buaian...hahhahah..kan lari jauh tu. Satu tempat yang dia suka sebut singapura. Contohnya kalau aku tanye "mak, atih nak pegi mana mak?" "pegi singapura"..spontan ok dia jawap pastu confident plak tue..beberapa saat lepas tu atau kena sergah baru dia sedar salah cakap. Kalau dapat anak yang kurang asam mcm aku nie memang aku sakat kan je..hahahhahhaa...



Ini telah menjadi SEJARAH

2 ulasan:

♥♥♥ miz sifa ♥♥♥ berkata...

oit xleh a..ade hanjing gile kt dpn rumah,..takot seh jln kaki..dh la haiwan2 mmg suke kt aku ni...aku kn ala2 alice in wonderland..hahahah

Fariza berkata...

poyolah ko....