26 September 2009

luahan hati

Ntahlah ape salah aku pun aku tak pasti. Aku nie tak suka nak bermasam muka nanti muka cepat tua. Aku tak tau macam mane nak jernihkan keadaan. Takdeh sapa pun nak tolong untuk jernihkan keadaan. Orang sekeliling hanya memandang dengan perasan..."pandai2 ko lah settle". Takdeh sapa boleh diajak berbincang..sedih aku. Aku ingat raya nie adalah waktu yang baik untuk bermaafan-maafan..takdeh nampaknya. Serius aku tak selesa.



24 September 2009

cerita raya plak menyusul

Tahun nie tahun syahdu bagi Azam sebab abah (FIL) baru meninggal bulan 4 yang lepas. Airmata Azam tahun nie memang murahlah.Aku?. Aku nie memang susah nak mengalirkan airmata walaupun orang yang aku salam minta maaf tu dah mengalirkan airmata. Ntahlah...mungkin kalau orang tengok aku nie, macam keras hati..sebenarnya aku lebih suka nangis sorang-sorang..huhuhuhuhuhuu.

nie jelah gambar family yang ada, jauh betul sebab aku pakai timer..rupa-rupanya lupa zoom dulu, nak ambik lagi sekali..tengok mood azam mcm tak best jer, redha jerlah dengan gambar yang ada.Aku ingat pagi raya malaslah nak tukar baju, pakai jer pakaian rasmi aku kat umah tshirt ngan seluar track, tapi kesian kat anak-anak plak, beria diorang aku pakaikan baju raya. Raya pertama aku tak pegi mana-mana pun, duduk rumah je, makan tido makan tido..hahahahhahaha. walaupun tak pegi mana-mana, anak-anak santak pakai baju raya sampai petang. MIL pun tak sihat pagi raya tu, pening katanya...lepas sessi bersalam azam bawak mil pegi hospital, lepas kene cucuk sedas baru ok. Mil cakap mungkin dia penat masak sampai pukul 2 pagi. Glup. Menantunya buat ape..tido..wahahahhahaha.
nielah aktiviti budak-budak tu masa raya pertama, santak main congkak..Aku plak bersms ngan atih..jeles kat dia dapat raya ramai-ramai..syoknya. Tahun nie kakak aku kat kedah balik sini...tiap kali dia balik, aku plak beraya kat perak jadi tak penah aku beraya sama-sama ngan dia.

Raya kedua petang barulah aku se family beraya ke umah makcik & pakcik azam, dekat nak maghrib baru balik. Kalau beraya kat kampung azam, camtulah. Malam raya sunyi siang raya sunyi...huhuhuuhuhuhu.

Raya ketiga dah balik semula ke Selangor. Aku ingat nak balik pagi lepas sarapan pagi, tapi mil suruh tunggu makan tengahari plak, bila dah tunggu-tunggu nie...tau-tau jelah..pukul 4 ptg baru bertolak balik. Bukan ape aku ingat kalau balik awal ckit blehlah singgah beraya umah sedara-mara aku plak, sebab esoknya aku dah keje. Bila dah keje, malas + penat dah nak beraya dah. Sampai umah pun dekat pukul 8 mlm..raya ape kebendanya.

Betulah bila usia dah meningkat nie, kemeriahan raya dah tak terasa dah, anak-anak jerlah penyerinya. Lagi-lagi bila orang tua dah takdeh..lagilah....

Gitulah cite raya aku tahun nie..MERIAH tak?

23 September 2009

Dari pukul 12 tengahari sampai pukul 6.30 petang...

Balik sabtu 19/9/09, nasib baik hujan..sejuklah ckit..kalau tak mau mengelupur dalam kereta..budak tecit kat bawah nie tidur 2 kali tak sampai-sampai..huhuhhuuhu..kat dalam kereta tak leh duduk diam...penat.


nie, abah dah penat aqil plak take turn drive..

posing dulu...peaceeeeeeee..

lapo lah ibu..stering nie cam donut big apple jer..


sebab takleh duduk diam...ibu letak aqil kat bawak ...

yang nie kat belakang...bergurau jer..sakit telinga dengar diorang ketawa kete plak gegar-gegar..last-last kene marah, tidur semuanya..hahahahahaha..sebenarnya yang bawak kete stress jalan jem, tu yang bising ckit kene marah

notakaki: aksi aqil tu bila kete berenti..sebab jem. Jadi berani lah buat cam..kalau jalan laju..erkkk..BAHAYA...

17 September 2009

n3 emosi menjelang raya..

hahahhahahah, tajuk tak bleh blahhhhlah..sangat.

Siti, u balik mana?

perak?

perak kat mana?

Tapah road..

kat mane tu tak penah dengar pun?
*kesian tapah road pun tak tau*
Tapah, u penah dengar tak?

penah
kat area-area tu gaklah..
*hahahahah senang je jawapan aku*
tapi tu kampung hubby sayalah
baguslah u, balik kampung hubby u..oklahkan?

eh, saya ade turn maa, tahun nie memang turn hubby saya..

teruklah u nie, u kat sini dah hari-hari maa

ape pulak memanglah hari-hari, tapi bukan hari raya..tak sama ma.

Aku bekira?...ntahlah lain orang lain pendapatnya kan. Aku balik kampung Azam nanti sampai habis cuti (mungkin). Kalau raya kat umah aku dulu...selalunya aku raya kat umah sendiri dulu lepas makan & sembahyang raya baru terhegeh-hegeh nak balik rumah mak aku, malam nak raya pun selalunya pegi sekejap jer pukul 10 malam dah balik rumah kitaorang balik....mmmm. Agak-agak mana lagi untung. Lagipun kalau aku raya kat sini dulu, bukan tak balik langsung kat kampung Azam...balik jugak 2-3 hari...takdehlah kejam sangat.

Lagipun kalau aku tak balik pun tak peh janji Azam ngan anak-anak balik :( wah, bunyi cam orang kecewa jer..tetttttttt.
Hari nie ari last aku keje, esok aku dah start cuti..mmmmm..banyak benda aku nak buat nie...ntah larat ntah tak nak buat semua yang dah tersenarai kat kepala hotak aku nie.

15 September 2009

Bila boring, budak tecit nie jadi mangsa buli


ready!!!, ops lupa plak nak pakai......


ok, baru bleh jalan dengan selamat


ibu, beratlah helmet nie...aqil takleh tunduk nie..



takpehlah bu, untuk keselamatan aqil pegang jerlah helmet tu...ok ibu..bye-bye aqil nak pegi jalan-jalan dulu..











11 September 2009

Aku baru jer cakap ko jarang susahkan aku, tapi pagi nie ko dah buat hal...

Ari tu masa aku borak2 ngan budak nilai(branch satu lagi), budak tu terkeluar cakap


"abislah kak, akak kene datang sini nanti..bawaklah kete cabuk akak tu datang sini"


aku terus nyanyi lagu spring sampainya hatimu..WHAT THE HELL U. Kete cabuk ok, dia panggil kete aku. Aku taulah kete aku tu dah lama dah, kecik ati gaklah...orang hina kete aku...tapi takpeh aku anggapkan budak tu bergurau jer see, aku nie memang baik ati orang ye


Bila aku citer ngan kak haidzan, aku cakap buruk2 kete aku pun tak penah dia buat hal yang extravaganza.. Tup2 pagi nie dia takleh start plak...hampeh punya kete..nanti ko, ko nak sangat rosak2 kan nanti aku carikan kawan tuk ko ye kete..tunggu jerlah...


Sekarang nie aku kat umah tengah tunggu pomen datang sambil blogging, dah aku terkandas nak pegi keje..dahlah keje tengah banyak nie..


Mak suruh aku bawa kete baru dia, taknak lah aku...segan, dah lah baru ambik semalam..hari nie aku dah nak lenjan...aku ngan mak tak malu, tapi ngan bapak tiri aku tu....mmmmmm...takpehlah kene sabar.

09 September 2009

Cantik tarikh hari nie 09/09/09, lagi cantik hari nie jugak hari ULANG TAHUN PERKAHWINAN AKU*edit*

Hari nie cukup 8 tahun usia perkahwinan aku. Macam biasalah kalau tarikh special nie selalunya pompuan yang lebih alert. Dah 8 tahun dah, aku dah lali dah kalau Azam lupa pun. Masa baru-baru kahwin dulu sentap jugaklah, tapi sekarang aku tak kisah. Jadinya pagi tadi aku wish pakai SMS jerlah..




sms jam 9.43pg: Selamat ulang tahun perkahwinan kita yang ke 8. Semoga Kasih sayang kita hingga kemati.





sms jam 9.46pg: Selamat ulang tahun......Tak sangka dah lapan tahunkan....Rasa semalam je baru kita kawin.





sms jam11.23pg: Sayang, maafkan seandainye abang x mampu membahagiakan dirimu..Abg x mampu menyediakan kemewahan serta harta benda....yang ada hanya sekeping hati yang menyayangimu hingga ke akhir hayat......





sms jam 11.46pg: Harta atau kemewahan bukan kepentingan tapi pengertian dalam rumahtangga yang diperlukan. Terima kasih sebab jadi suami yang baik.


ok.ok..ok..janganlah gelakkan aku, sesekali jiwang syok jugak kan?. Nak seleberet gaya cam mane yang best ye..pegi makan berdua?..hadiah special?..atow biarkan ari nie berlalu tanpa ape2 sambutan?


****kejutan lagi dari Azam*******

Ros Merah = Cinta..

sms jam 1.26 ptg: tq. Hantar bunga :)

sms jam 1.29ptg: Just for my love...Hati2 balik nanti ..nak sambung tido, hehehehehhe..mmuuahh kat ayang.

aduh, lagi rasa bersalah kalau aku takdeh ape2 kejutan untuk azam, takkan asyik2 aku jer yang dapat kejutan..aku adelah list untuk azam tapi budget tinggi gak..huhuhhuhuuh..lappy, HP & jam tangan...mmmmmmm.

04 September 2009

Tak baik main-mainkan mak...

Bukan main-mainkan maklah benarnya..tapi suka sakat mak..hahahahahhaha...
Aku macam biasalah kalau hari keje mesti berumahtangga kat umah mak selalunya dekat2 pukul 9 baru terhegeh-hegeh nak balik umah sendiri ibarat abang ipar aku cakap rumah aku macam hotel..balik semata-mata nak tido jer.

Kelmarin punya cite nie, sementara nak tunggu buka tu atih on lappy dia pastu azam balik..


eh, nak bayar bil kawan abanglah
*laki aku dah jadi cam pejabat pos plak*

online jer senang

zam, macam mane nak bayar tu, tengok kok ko pegang duitnya

bayar jerlah

duitnye masukkan kat tempat CD
*sabar jer budak nie*

ye ker kok pelik ye

ha'a tulah mak sekarang nie dah senang, takyah nak beratur2 bayar bil

abis tu duitnya tu nak masukkan kat mana?
*mak tak puashati gak, tu*

masukkanlah kat tempat CD tu, pastu nanti duit tu dia tergulung-gulung masuk terus lalu kat wayar tu nanti sampailah kat tempatnya.
*semua dah gelak dah masa nie*

kau biar betul kak

betullah...

Tak bleh tahan masa nie, muka mak cam pelik jer..hahahahhahaha....
Azan berkumandang jer, semua buka, pastu sembahyang maghrib plak, lepas sembahyang azam sambung balik nak bayar bil online..

macam mane ye nak bayar, mak peliklah..

hihihihiihi..sampai ke sudah kitaorang tak terangkan kat mak..bukan ape nanti citer panjang2 last2 nanti dia cakap 'ntahlah pening mak"..hahahahahhahaha..

Mak nie dia memang pelik ckit, kadang2 kalau cite sesuatu tu macam dia yang buat pastu cakap nak menang jer. Tapi lawaklah...aku ngan atih kadang-kadang malas nak argue banyak2 iyakan jerlah. Ade satu hari tu, cite pasal nak pegi klang malam raya nanti tapi nak naik motor jer..kang kalau naik kete ade yang nangis tak leh balik(jem tak hingat)

Mak nanti malam raya mak pegi ngan akulah naik motor jer

alah kok nanti motor, taknak lah mak

naik kete tak boleh mak, nanti jalan jem gila tersekat tak bergerak-gerak.

naik motor boleh merempit

lalu jalan lain lah, lalu belakang nie bleh tembus kat klang

mana boleh, bukan jalan nak ke klang tu yang jem, kat klang tu yang jem.

iyalah lalu jalan lainlah yang boleh tembus kat klang, mak tau jalannya..

orang cakap tak boleh, bukan jalan ke klang tu yang jem..kat klang yang jem
*ntah berapa kali aku & atih explain dahhhh*

lalu jalan lain nanti kan tembusnya kat jalan batu 3 tu, terus bleh sampai klang

aduh mak nie tak paham-paham ker, bukan masalah nak pegi ke klang tu..tapi kat klang tu yang jem

tulah aku dah cakap mak nie kalau cakap nak menang jer

hahahahhahaha..agak-agak aku ngan atih dah tahap nak guling-guling sebab nak bagi mak paham..macam citer pendekar bujang lapuk tu.cobaannnnn..bukan cobaannnnnn...nie betul-betul..cobaaannnnnnnn...sampai pendekar mustar tu guling-guling macam tulah kitaorang nak terang kat mak...

last2 kitaorang cakap sukati maklah....hahahhahahahaha.