04 November 2009

Kenapa SEJARAH KEHIDUPAN

cetusan idea Jiey nie..



Masa mula-mula blog nie terhasil aku letak URL nya ijahibumuda & tajuk blog tetap SEJARAH KEHIDUPAN. bila aku pikir2 balik bukannya aku makin muda tapi makin tua jadi macam tak relevan nak letak ijahibumuda (nie sebab aku kawin muda umur 21 anak dah sorang).


Nak senang ingat aku tukar URL aku ngan nama aku sendiri. Lagipun aku senang bila tinggal komen kat blog orang lain org bleh kenal aku (walaupun bukan kenal betul2). Blog selalunya menceritakan peristiwa2 yang lepas..jadi aku panggil sejarah kalau aku sendiri memang betul-betul sejarahlah sebab selalunya peristiwa tu dah terjadi sebulan yang lalu barulah aku nak letak kat blog. Tak susah nak tau maksud sejarah kehidupan nie.

Kalau tengok kat blog nie semua cerita yang mengembirakan, aku tak sampai hati nak tulis yang sedih-sedih..hahahhahaha bleh tak camtu. Kalau ade pun yang tak berapa sedihlah..Tapi tak taulah..masa akan datang nanti..tiba-tiba aku nak coretkan semua kisah aku....realitinya kat sini hanya 0.01% dari cerita hidup aku sebenarnya. Aku teringin nak abadikan kisah arwah abah & kansernya..tapi...........tengoklah nanti, tunggu aku dah bersedia & pandai susun ayat dengan baik sebab ayat-ayat aku kadang2 tonggang terbalik..ngan salah ejaan lagi...bila baca n3 aku yang lepas2 aku sendiri tak faham..hahahhahahaha..


Ini telah menjadi SEJARAH

5 ulasan:

Abang Long berkata...

Salam buat Ija.
Ada dapat emel dari Abang long tak ?

Nak tau macam mana nak buat benda berkelip tu ...

Ijah @ Fariza berkata...

Bang Long: saya dah balas email abang long :)

harap dapat membantu..

MOKCIK AZWA berkata...

blog tak semestinya menceritakan sepnuhnya sejarah kehidupan kita kan hehehe...

mokcik tengok elok jer ayat2 Ijah nie..takde masalah pun ihikss..

take care ijah.

Ijah @ Fariza berkata...

Kak Azwa: ya betul!...dan dari blog jugak kita tak bleh nak nilai org tu mcm manekan?....

ye ker ok kak, saya rasa mcm ade banyak yang tak kene jer...

NONIE AZIZ berkata...

trylah...setakat salah ejaan no hal nye Ijah...