27 Julai 2009

Serius aku takleh kurus...

Siti, i rasa u takleh kuruslah..
a..nape?
i tengok u nie happy jer..ketawa-ketawa. Selalunya orang happy makan selera.

sebelum tu gelak dulu..hahahahahahahahhahahahahahaha ok stop. Yelah tu, kalau orang happy tu takdeh masalah. Fakta yang tak bleh dipercayai. Takkanlah aku nak muram durjana jer..penat ok muka kalau muram jer.happy selalu adalah petua aku awet muda..muhahahhahahaha..perasan.

Lepas aku bersalin berat aku turun 11kg jer..dah tu maintain cam tu jer sampai sekarang. Sekarang nie aku memang tak berdiet pun...semua aku belasah..pagi petang aku makan nasi. Aku tak kecoh-kecoh nak diet walaupun banyak baju aku dah sendat...waaaaa..:(

ye..aku terpaksa berkorban untuk anakanda tercinta. Aku masih menyusukan Aqil n aku perasan kalau satu hari aku cuba avoid nasi susu jadi kurang. Aku bagi tempoh 2 tahun untuk tu..janji jangan naik terus dah.

Kalau ikutkan aku nie benarnya part time breastfeeding jer pun, kalau Aqil kat umah pengasuh dia minum susu lembu..oh kesian aqil bermakangkatkan lembu. Tapi kalau dia kat aku memang aku susukan dia selalu n kat umah memang aku tak simpan stok susu lembu pun..susu lembu hanya kat umah pengasuh sahaja. Aku tahu aku masih ibu yang gagal, tapi nak buat cam mane kat opis nie tak sesuai nak pam susu. aduh tiba-tiba citer susukan anak plak.


oklah bye.kahkahkah..idea kering.

6 ulasan:

Abang Long berkata...

Yang penting ...


Tarik, menarik dan tertarik dihadapan suami ... kau memang 'da bomb'.

Ijah @ Fariza berkata...

Abang long: hahahhahaha..setakat nie suami tak penah complaint lagi..tapi dlm hati dia tak taulah..

MOKCIK AZWA berkata...

Ijah,

memang payah nak turunkan berat badan...mokcik pernah naik sampai 80 kg lepas lahirkan anak ke 3..waduhhh...klu tengok gambar masa tu nampak macam dinosaur huhuhu..

Skang ni pun masih around 60 kg..aiyooo...walaupun jarang makan nasi tapi metabolisma dah slow kut...tu pasal seminggu tak makan nasi pun menten jer berat badan hahaha

Ijah @ Fariza berkata...

Mokcik azwa: aduh 60kg tu klu ikut BMI saya paling maksimum tu...sekarang nie saya dah kategori gemuk dah...kene turunkan minimum pun 10kg..pengsan tuuu...

Abang Long berkata...

Sengaja nak sambung 'gaduh'.

Kalau suami suka dia akan puji atau dia akan ikut apa sahaja kata isteri, tandanya suami puas hati.

Tapi kalau suami tak puas hati, dia akan diam dan ada ketikanya macam marah atau memerintah.


ISTERI WAJIB FAHAM bahasa badan suami.

Ijah @ Fariza berkata...

Abang Long : hihihhihi sekurang-kurangnya saya belajar bahasa tubuh suami (dari mata seorang lelaki)

alamak nie kene perhatikan nie...