27 Mac 2008

Masa yang berkualiti

Semalan en.hubby cuti dan kebetulan 26hb kitaorang gaji, apalagi...masa untuk memenuhkan kabinet dapur yang dah kosong sebab kehabisan stok. Checklist pun dah disediakan. sebelum shopping kitaorang makan dulu. Masuk jer kat Tesco, Azri terus cakap " ibu kita makan kat sini ye". Oklah, sebab poket tengah penuh, aku & en hubby follow jerlah lagi pun bukan aku yang bayar...muhahahahaha...

Masa nie mood Fahmi kurang baik ckit sebab dia tak puas tidur. Hari nie en.hubby yang ambik diorang kat sekolah pastu terus balik rumah, en hubby cakap bila suruh tido diorang tak nak, tu sebab masuk kereta jer diorang dah terlentok dah.

Ramai orang cakap, muka Azri nie seiras betul mcm muka en.hubby. ye ker? sebab dia anak aku, aku tak perasan pun...klu tanyer kat en hubby...dia cakap dah anak dia memanglah mcm dia...hehehehehe..


nie aku paksa en. hubby ambik gambo aku ngan dia, mula2 tu suruh Azri yang ambik, tapi ntah ape2 ntah gambo yang dia ambik.....elok2 muka aku cun terus jadi tak cun.....gilozzzzzzzz.

26 Mac 2008

Anak yang taat

Lepas makan malam, aku clearkan meja makan, sapu nasi yang jatuh ke lantai, pastu aku panggil Azri suruh mop lantai pulak.Kejam ker aku dera budak 6 tahun mop lantai...muhahahahaha...

Aku: Abang pegi ambik mop, mop lantai nie..
Azri: Ok.
Aku: mop kat sinilah..
Azri: nanti lah abang nak mop kat sini dulu...(depan bilik air)
Aku: kat situ tak payah, nie mop tempat nasi abang yang berterabur nie, meleket-leket.(kat bawah meja makan)
Azri: Ok, ibu tengok licin lantai nie, mop nya abang letak air...
Aku: yang letak air buat ape..
Azri: yelah biar senangkan nak hilangkan yang leket-leket tu...
Aku: tak payahlah, mop tu kan memang dah lembab, nie banyak sangat air nie hish...susah...licin..bak sini ibu moplah..(bayangkan mop yang tanpa diperah airnya)
Azri: a'la biarlah abang mop..
Aku: Hish bakk sinilah...lain kali ikulah arahan...faham!
Azri: Baik tuan!..

Perli ibu lah tu....aku pandang muka hubby dok senyum2 kat aku...hehehehe...

25 Mac 2008

Tukar ibu?

Masa cuti Maulidur Rasul ari tu, aku tolong tengok anak-anak buat keje sekolah, tahap kesabaran aku bila mengajar anak2 buat keje sekolah memang tipis sangat, memang senanglah anak2 kene tengking ngan aku..... bukan ape diorang nie saje jer nak perhatian bukan tak reti buat, tapi klu ngan aku main2 jer...

Aku: hisshh, nie pun tak reti buat, kat sekolah belajar ker main?
Hubby: ibu nie garang betul lah
(aku jeling jer hubby, test dia pulak ajar silap gaya budak tu kene pelempang tau, at list aku marah jer)

tiba-tiba ader pulak suara menyampuk...

Azri: abah, ape kata kita cari ibu yang tak garang?
Hubby: Hahahahahaha, yelah nanti abah cari yang tak garang
(sukalah kau en.hubby)

Cis, mencabar nampak...tapi sebenarnya aku nak tergelak pun ade. Then aku pun buat dramalah ckit..konon merajuk..

Aku: yelah ibu nie garang, tapi apasal semua nak ibu yang buat, nak nenen ibu, nak mandi ibu, nak makan ibu, nak pakai baju ibu......
Azri: yelah sebab ibu best....
.(pandailah nak cover line)

24 Mac 2008

Majlis Perkahwinan sepupu




Azim nie sepupu aku...muda setahun dari aku. Semalam 23/3/2008 hari persandingan dia kat umah pompuan, so selaku sepupu mithali haruslah aku ikut mengiring kan....

klu kahwin takdeh menda alah nie..tak meriah kan...


ade kompang semangat ckit..



tunggu green light nak jalan menuju puncak..opssss salah menuju ke rumah pengantin pompuan, yang mcm dayang2 + baju sedondon tu adik beradik Azim nie...gambar nie aku tak edit yer memang adik-beradik dia yang pompuan katik sikit...muhahahaha..(wei korang jangan marah yer gurau jer)


nielah isteri Azim, melangkah menemui suami tercinta....



Selamat digandingkan....sepadan..

kualiti gambar kurang memuaskan... bkn salah aku..camera nie ntah ape2 ntah....

selesai acara makan beradab... acara memotong kek pulak



last pic..masa nie dah nak balik dah...tengok muka anak2 pun dah letih, masing2 dah buat perangai dah masa nie....dahlah aku pegi tanpa hubby tercinta...susah yer nak kawal budak2 nie...





Ini telah menjadi SEJARAH

22 Mac 2008

Blog...........

Aku nie mudah bosan dengan sesuatu....contoh yang paling dekat blog nielah, bila tengok orang ade blog aku pun nak create blog sendiri gak, sudahnya blog nie lama tak ber update, bukan tak banyak citer,
tapi ntah malas nak update...

Hobi aku baca blog orang tak pulak penah boring atau jemu....sentiasa menunggu blog2 favourite aku meng update kan dirinya...tapi aku lagi suka jadi silent reader...mungkin sebab aku nie suka sangat membaca, jadi tak tak jemulah baca blog orang....

Aku memang tabik pada orang yang boleh update blog sehari sampai 2-3 posting, sehari sekali pun aku dah boleh kagum...boleh kongsi rahsia tak wahai blogger2 sekalian? .......

Aku penah terfikir nak delete jer blog nie, tapi aku sayang pulak dengan citer-citer yang aku publish...mmmmmm....