29 Januari 2008

Annual dinner 2008

Lamanya aku tak citer kat sini, sibuk ckit dan yang selebihnya malas..hihihihi. Banyak yang nak diceritakan, tapi sekarang nie aku nak citer peristiwa yang berlaku hari Ahad 27/1/2008 yang lepas. Company tempat aku keje adakan Annual Dinner 2008. nie sebahagian gambo2 yang menarik(asal ade jer gambo aku mesti menarik punye muhahahahaha). Tema adalah tradisional & smart.



aku, eda & florence


aku & Kak Haidzan



Aku & Atiqah






nie pemenang best dress....

nie last acara, disko time tapi ramai yang dah balik, aku terpaksa tunggu hubby dtg so aku tengok jerlah gelagat2 manusia nie lupa diri...
nota jari kaki: Orang dok tanyer aku kenapa senyum cam tu, sebab pipi aku tembam ok klu aku senyum nampak gigi mata aku akan nampak tertutup hehehhehehe.

08 Januari 2008

Pembuka tirai 2008

Anak-anak masuk sekolah untuk sesi 2008 nie. tak deh ape-ape yang berubah, rutin pun cam biasa jer. 2hb ari tu hubby bayar yuran sekolah & 3hb baru masuk sekolah. Tahun nie Azri dah 6 tahun & Fahmi dah 5 tahun, Azri pun dah nak masuk 3 tahun sekolah tadika, setakat nie prestasi dia nampak meningkat, hopefully 6 tahun nie dia dpt lah membaca. Fahmi pulak aku harap adelah peningkatan. Semoga anak2 ibu jadi anak yang soleh & anak yang bijak.Amin.

Untuk tahun 2008 nie aku tak deh azam, tiap2 tahun pun memang aku tak deh azam, cuma kau ade beberapa perancangan. Perancangan yang paling penting aku akan buat adalah mengurangkan hutang piutang, sesak hidup bila terbeban ngan hutangkan. Setakat nie hutang kad plastik(credit card) tu yang membebankan sebab interest tinggi(tulah gatal sangat nak gunakan), klu rumah insyaallah dlm masa kurang 10 tahun habislah utang tu. Kereta, alhamdulillah dah lama cash, masuk nie dah tahun ketiga dah tak deh hutang kereta.

Kalau ikutkan tahun nie juga aku nak tambah zuriat, tapi ntahlah ari tu aku ade tanye hubby pasal nie, dia diam jer pastu dia cakap bukan dia tak nak tapi bila pikir klu anak kecik nie yang tak tahan meragamnye tu, mlm2 nangis, kene bangun buat susu, klu tak sihat lagilah kan, klu dah besar nie senang ckit. Huhuhuhu...agak2 klu hubby yang kene mengandung & melahirkan mahu anak aku sorang jer kot (nie aku ckp dlm hati jer) muhahahahaha. Pastu dia cakap suruh aku pegi check up dulu sebelum mengandung, green light kah itu?.hihihihihi...

Aku plan nak tambah harta ckit, ari tu mak nak jual tanah dia 1/2 ekar dan aku setuju untuk beli, dlm bln 2 nanti proses pertukaran nama, pastu klu duit aku cukup aku bayar cash kat mak, tapi klu tak cukup bakinye aku bayar bulan2.

Ape yang aku rancang nie aku harap berjalan lancar. Iyalahkan kita hanya mampu merancang tapi tuhan yang menentukan.