16 Oktober 2008

Aktiviti tanggal 13 Oktober 2008

Patutnya n3 nie disiarkan pada 13 Oktober tak pun paling lewat 14 Oktober, atas sebab-sebab ke-bz-an(suka2 jer cipta perkataan sendiri) jadi tertangguh sampai hari nie.....
Sebenarnya aku sendiri tak sedar hari nie (13 oktober) Hari Ulang tahun kelahiran aku, bila sampai opis aku tengok kelendar baru aku ingat. Hubby plak seperti tahun-tahun yang sudah memanglah dia tak ingat tarikh2 penting yang akan disambut setiap tahun kecuali tarikh ulang tahun perkahwinan kitaorang tu pun sebab senang nak ingat 9/9.....
Hari nie aku keje cam biasa, tak deh yang special pun, tapi aku perasan apasal hubby talipon aku pagi nie jer dah 2 kali. Tapi serius aku tak kecik ati pun hubby tak wish aku Happy birthday. Dalam pukul 1130 pagi cam tu ader orang pegang jambangan bunga & aku kenal orang tu sebab kedai bunga dia dekat ngan opis aku. tiba-tiba " sapa Siti Fariza?"....oppssss masa tu muka aku dah merah padam dah.....hihihihihi..malulah...dah satu opis tau hari nie birthday aku. Kat jambangan bunga tu terselit ferrero rocher dalam bekas bentuk love....sooooo sweet.
perasan tak jambangan bunga nie sama ngan bunga yang aku dpt masa anniversary ari tu....cuma jumlah kuntuman bunga jer yang berbeza..


Lepas aku dapat bunga tu aku terus call hubby...
Aku: Terima kasih nyer hantar bunga kat ibu..ingatkan abang lupa.
Hubby: sama-sama, saje jer nak bagi suprise kat ibu.. baru sampai ker?
Aku: ha'ah, baru jer dapat..bila abang pegi order tadikan masa abang hantar ibu kedai tu masih tutup lagi.
Hubby: Rahsialah...mana bleh bagitau, suka tak?
Aku: sukalah tapi malu a'a.......ok lah yer.
Hubby: ok..bye.
Aku: bye.
Nak balik satu hal nak bawak bunga tu malu plak aku.....nak tinggal sayang.
Kebetulan hari nie jugak hubby cuti so hubby ajak pg JJ, aku ok jer lagipun aku kan dah dpt bunga..hati pun berbunga-bunga jer...hahahahhaahah. Sampai JJ Azri badannya panas plak, cari farmasi beli ubat dulu pastu baru pegi makan....dah pegi makan layan plak anak2 main game....so ari nie satu family happy jer...Azri pun masa main game tak ingat..bila nak balik...badan pun panas balik...hohohoho...






letih sebab lepas makan Azri muntah...





layan game...semangat jer....





Aku pun sempat gak lah main seround..hahahhaahah...syok jugak dah lama tak layan game cam nie...
Terima Kasih untuk Hubby sebab berjaya membuat kejutan pada aku....Kiranya birthday aku tahun nie adalah yang paling mengujakan.....
HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!!

3 ulasan:

supermummy berkata...

bestnya dapat main game motor..kehkeh..anyawy first time melawat sini..salam perkenalan!

HappyIrfa berkata...

salam ijah@fariza..
wak kelas...........dapat munga.
x penah dapat bunga dr hubby.huhu.
dia bagi hadiah lain selain dr bunga..waaaaaaaaa aku nak bunga gak.hepi belated besday

Ijah @ Fariza berkata...

Supermummy: salam perkenalan juga dari saya..terima kasih sudi singgah...

Happyirfa: Tulah, tak sangka pulak dia nak bagi bunga...rezeki jgn ditolak....hehehehe..