08 Julai 2008

Pembakaran terbuka

2/7 aku ambik cuti, tujuan utama sebenarnya nak pegi buat check up, dan sampingannya ialah nak berdating ngan hubby.

Lama gila nak buat check up nie, bak kata hubby.."kematu bontot abang" hahahahahaha...tu lah sapa suruh ikut, aku tak lah boring sangat sebab jumpa kawan aku Ros & Syirin. Ros nie check up mengandung gak yang Syirin bawak anak dia cucuk, disebabkan lama sangat Syirin nie selamba jer potong Q, syirin nie memang gerusuh(ganaz) ckit. Lepas jer check up hubby ajak pegi JJ, aku ajak hubby tengok wayang citer SEPI hubby taknak pulak, hubby cakap boring...belum tengok dah boring...apelah.

Jalan2 kat JJ, sampai lenguh-lenguh kaki pastu masing2 boring. Kat kepala otak aku nie terpikir klu buat BBQ best gak nie, so aku suarakan hasrat aku kat hubby, hubby pun setuju jer. Beli jer kat JJ semua barang basah, pastu balik apalagi berkelah kat bawah pokok kuinin.

Syok ooo, dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa jawa....siap bentang tikar lagi..


Proses menjadikan arang sebagai bara...oh abaikan kaki yang seksi tu


chenonet jer tempat bakar nie, hihihihihi..



Khusyuk budak nie bakar-membakar, walaupun khusyuk cam mana sekali pun ayam tetap hangus jugak hahahahahah...

ape kene Azri tu..over tau..


see, mak aku pun ambik bahagian sekali, tapi bahagian tukang makan...hahahhaha..seksi mak aku auwhh...muhahahahha..



tak yah pegi pantai kat tepi rumah pun jadi...ibarat kata pepatah kat mana ade kemahuan kat situ ade jalan..maksudnya bayangkan jer sebenarnya tengah berkelah kat tepi pantai.....ekekekekekke..

11 ulasan:

NONIE AZIZ berkata...

terus rasa lapaq....

~dyla~ berkata...

ijah,
kite ni same age ke? if btul, sy pun ada kawan name syrin tu...

mane tau kot org yg sama ke..

Ijah @ Fariza berkata...

Nonie : sedap tau kak.. hihihihihi..walaupun hangus muhahahahhaha...

Dyla : Saya rasa kita nie sebaya kot. Syirin nie budak desa wira.. anak dah 2 org..

Awak kenal Sharifah Norashikin...yang baru2 nie kawin buat kat dewan telok? dia pun kawan sekolah saya jugak....

~dyla~ berkata...

kenal sgt syrin & shikin... hehehehe.. dorang berdua tu kwn sy masa skolah rendah.

shikin kawin tak dpt nak gi.. dah dlm pantang...

ler... jumpe plak kite kat sni ye..

Ijah @ Fariza berkata...

Dyla : Dia 2 orang tu kawan saya masa sekolah menengah kat SMKTPG.

masa shikin kawin pun saya tak dpt dtg sebab ade hal lain, lepas nie shikin terbang ke sarawak ikut laki dia...

tulah ibarat org ckp keciknya dunia...hihihihihi...

mommy lyna berkata...

wah br bole masuk blog hehehe

awak cun la :D

Ijah @ Fariza berkata...

Mommy lyna : ye ker terima kasih. hihihihi..

atty's berkata...

salam,
beshnya dpt buat bbq
di bwh pokok...

sya berkata...

wah pencemaran alam...

Ijah @ Fariza berkata...

atty's : salam, terima kasih sudi singgah, huisshh memang besttttt..

Kak sya : Hahahhaha... bukan alam jer yang tercemar...badan pun tercemar gak, kak.

HAPPYIRFA berkata...

salam ijah..
kreatif ek korang ni/lapolah pulak