28 Mei 2008

Keliru...


Alhamdulillah....
Kehadiran yang aku tak sangka-sangka. Klu ikut perkiraan aku, patutnya aku akan "period" pada 22/5 tapi masuk hari nie aku dah lewat 7 hari, masa lewat baru 3 hari aku minta mak tolong urutkan perut aku sebab aku rasa sakit kat perut mcm nak period, aku ingat lepas urut esoknya period lah mmm tapi tak deh pulak, perut makin tak selesa.

Pagi tadi sebelum pegi keje aku pesan kat hubby suruh beli pregnancy test. Balik keje aku masak dulu, pastu aku ingat nak buat test tu besok pagi, tapi rasa tak sabar pulak, masa aku mandi tadi aku buatlah test tu, alhamdulillah hasilnya mcm yang kat atas tu.....

Kalau ikut perancangan memang aku tak plan nak mengandung dlm masa terdekat nie, pastu plak aku & hubby rancang sama-sama cara al-azal, tak tau mcm mana aku boleh mengandung, kuasa Allah swt. Sekarang nie aku akur, aku & hubby hanya merancang tapi Allah swt yang tentukan...Allah Maha Kuasa.

10 ulasan:

azwanihassan berkata...

tahniah... berjaya ko mengandungkan diri ko lagi setelah sekian lame berehat. Kali ni hopefully dapat anak pompuan la plak..

Ijah @ Fariza berkata...

wani : hahahhahaha...ter accident..selama hampir 5 tahun bertahan..akhirnya...rezeki Allah nak bagi, syukur alhamdulillah.

KV berkata...

tahniah ijah, Dah rezeki kan. Jaga diri bebaik tau!

Ijah @ Fariza berkata...

Akak KV : terima kasih kak. saya sebenarnya masih terkejut, tak sangka saya mengandung. Insyaallah.

Nomee berkata...

Salam Ijah,
Congrats...

HAPPYIRFA berkata...

salam ijah..
pertama kali dtg ke blog awak.
TAHNIAH..kenapa perlu keliru? bersyukurlah awak dipilih utk menjadi ibu..he he

kakLuna berkata...

sperm tu kan ada berjutaaaaa jutaaaaaaa jutaaaaaa...mesti 1 boleh lekat nye...hehehe

apapun,,,tahniah...

Aku Bukan Bidadari berkata...

Tahniah.. :)

Ijah @ Fariza berkata...

Kak nomee: terima kasih

Happyifra : terima kasih sudi jengah blog yang tak seberapa nie, saya ade sebab kenapa saya keliru...nak citer kat sini tak sesuai, tapi sebenarnya saya happy jer ngan berita nie...

Kakluna : betul tu, betapa sperma tu berjuang untuk bersenyawa ngan ovum..hihihihihi...

Tiara : tq.

ApEz ""MaTTeNo"" berkata...

camne nak pakai alat tu ek..???hahahahaha