05 April 2008

Suami vs Isteri - Part 1

Perbualan 1

Isteri : Bang, ibu rasa nak berenti kejelah, nak duduk rumah
Suami : nak buat ape kat umah?
Isteri : Mengangkang. wakakakakaka

ade ker tanyer nak buat ape kat umah, mcm2 yang boleh dibuatkan, tak tau lah kenapa si suami tak bagi si isteri berenti kerja, nak kata membantu dari segi kewangan rasanya tak, klu ader pun jumlah yang tak ketara sangat. Nak tau ape alasan suami, dia tak nak isterinya nampak mcm bibik.

Perbualan 2

Isteri : Bang, ari tu kan masa ibu pegi rumah cik jah, mak kenalkan ibu ngan kawan2 + sedara mara mak kat sana, pastu kan diaorang ingat, ibu nie tak kawin lagi...hihihihihihi (masa nie kembang bontot si isteri, si suami plak mcm nak muntah, lantak lah). bila mak ckp anak dah 2 orang. semua terkejut.
Suami : tulah abang pinang ibu masa ibu muda klu tak, tak merasa org ckp cam tu.
Isteri : ibu tak kisahlah klu org nak cakap ibu muda, sebab ibu memang muda ape baru 27. tapi bila orang cakap mcm anak dara tu yang syok tu, badan cam nie pun org cakap cam anak dara..hihihihihihi..
Suami : 27 tu dah tua lah.( Cis, dengkilah tu) . Tapi kan klu abang lain plak. nak tau tak orang selalu tanye abang ape?
Isteri : Ape?
Suami : orang selalu tanye abang anak dah berapa? abang ckp 2, orang selalu tanye nape baru 2, ckit sangat.
Isteri : wakakakakaka...iyalah sebab abang dah tua... tapi anak masih 2 jer...

Si suami nie takut nak ader baby sebab takut kene ragging buat susu malam-malam. Tapi sebenarnya dia lagi takut bila, baby nangis mlm sedangkan dia & isteri tengah Eksesais....potong stim katanyer...wakakakakaka...

Perbualan 3

Isteri : bang tengok spring sofa nie dah terkeluar
Suami : mana?
Isteri : nanti abang beli baru yer?
Suami : Boleh, tong-tong lah (bagi dua). duit ibu kan banyak.( mcm dalam bank ader puluh ribu, padahal ciput jer)
Isteri : Mana ade, nie nak bayar duit tanah kat mak nie, abislah duit ibu. Kan bulan nie abang ade increment, pastu cuti (annual leave) tahun lepas diorang bayarkan, subsidi loan rumah lagi dah 3 tahun tak claim, sekali dpt mesti banyak kan, pastu bln 6 nanti bonus lagi...
Suami : nie ape nie asyik kira duit abang jer. Tak deh2 duit nie abang nak simpan.
Isteri : alah abang simpan banyak2 pun nak buat ape, lagi pun sapa lagi yang nak abiskan duit abang klu tak isteri sendiri kan.
Suami : Asyik2 dia jer yang nak simpan
Isteri : Lah tu yang abang main kutu tu, bukan simpan ker?.

nampaknya si isteri kenelah mencari baju tidur nipis dan seksi sebagai persedia untuk misi memujuk. Muhahahhahaha..

4 ulasan:

KV berkata...

27 tu muda lah. Ahkak dah nak masuk 30 tau! November ni meninggal lah angka dua kt depan tu. Huhu. Kertu beb!

NONIE AZIZ berkata...

Betui tu KV 27 still muda lagi beb...maks? huhuhuhu... ko baru nak masuk 30 KV aku ni DAH 30 bulan sembilan nanti 31 waaaaaaaa...hubby Ijah beza banyak tak ngan Ijah?

ummibatrisya berkata...

salam,

terima kasih kerana menjenguk blog ummi. ummi dah selamat bersalinkan Damya Khadeeja pada 2 april.

terima kasih atas doa2. walaupun kita tidak pernah bersua muka tapi kita seolah2 mengenali masing2.

semoga persahabatan ini akan berpanjangan :)

Ijah @ Fariza berkata...

Ahkak KV : usia tak penting kak, janji sentiasa nampak muda..hihihihi..

Ahkak nonie : saya ngan hubby jarak 8 tahun je....tu sebab dia dengki ngan saya..wakakakaka..

Ummi : insyaallah, tahniah dari saya untuk ummi,sebenarnya saya dah lama mengikuti blog ummi,tapi jadi silent reader jer. bila ummi buat entry pasal keguguran tu, teringin plak nak kasi semangat.

harap2 ummi & baby chat2 belaka.