08 April 2008

ke mana hujung minggu?

Aku boleh terlupa yang hubby cuti ahad & isnin, aku ingat dia cuti isnin & selasa (hubby 4 hari keje pastu off 2 hari). Atas permintaan anak-anak yang nak pegi tanjung harapan @ tanjung gila, maka hasrat pun ditunaikan. Bukan tu jer permintaan diorang ye, siap cakap nak makan kat muara ikan bakar lagi, demand ok budak2 sekarang. Hubby yang dengar terus ckp " letihlah nak membayar nanti". So, atas dasar simpati kat hubby aku pun ckplah kat budak2 nie,

Aku : Abang kita pegi giant jerlah yer?
Azri : lah tak nak lah pegi giant, ibu cakap giant tu dah boring tengok muka kita? nanti pegi sekejap jer, ibu dah nak balik.

muhahahahah, padan muka aku ayat tu dah kene balik kat aku sebab dia selalu ajak pegi giant, aku cakap "klu giant tu boleh cakap mesti dia suruh kita balik sebab boring tengok muka kita."

Hubby pandang aku senyum2 jer, akhirnya pergi jugaklah kesana. Kadang2 aku rasa budak2 sekarang nie beruntungkan, diaorang nak ape, selagi mak bapak mampu insyaallah, permintaan tak akan dihampakan.







licin......

3 ulasan:

NONIE AZIZ berkata...

akak dah lama tak gi makan kat sana...masakan dia ok lagi ke?..sebab ramai yang cakap dah tak berapa best banding ngan dulu...betulkan Ijah budak2 sekarang untung minta je mesti dapat...itulah dinamakan rezeki budak kan?

KV berkata...

akak kalo ngan anak2 tak sampai hati nak tolak permintaan dorang. Huhu..harap tak naik lemak lah bebudak tu.;)

Ijah @ Fariza berkata...

Kak nonie : biasa jerlah masakan dia, lagipun ikan dia tak fresh lah mcm dulu...ketam pun tak deh. sotong pun dah lembik...udang ok ckitlah...

kak KV : saya klu setakat makanan ok lagi tapi klu mainan tengok gak lah...klu berbaloi baru beli...