08 Januari 2008

Pembuka tirai 2008

Anak-anak masuk sekolah untuk sesi 2008 nie. tak deh ape-ape yang berubah, rutin pun cam biasa jer. 2hb ari tu hubby bayar yuran sekolah & 3hb baru masuk sekolah. Tahun nie Azri dah 6 tahun & Fahmi dah 5 tahun, Azri pun dah nak masuk 3 tahun sekolah tadika, setakat nie prestasi dia nampak meningkat, hopefully 6 tahun nie dia dpt lah membaca. Fahmi pulak aku harap adelah peningkatan. Semoga anak2 ibu jadi anak yang soleh & anak yang bijak.Amin.

Untuk tahun 2008 nie aku tak deh azam, tiap2 tahun pun memang aku tak deh azam, cuma kau ade beberapa perancangan. Perancangan yang paling penting aku akan buat adalah mengurangkan hutang piutang, sesak hidup bila terbeban ngan hutangkan. Setakat nie hutang kad plastik(credit card) tu yang membebankan sebab interest tinggi(tulah gatal sangat nak gunakan), klu rumah insyaallah dlm masa kurang 10 tahun habislah utang tu. Kereta, alhamdulillah dah lama cash, masuk nie dah tahun ketiga dah tak deh hutang kereta.

Kalau ikutkan tahun nie juga aku nak tambah zuriat, tapi ntahlah ari tu aku ade tanye hubby pasal nie, dia diam jer pastu dia cakap bukan dia tak nak tapi bila pikir klu anak kecik nie yang tak tahan meragamnye tu, mlm2 nangis, kene bangun buat susu, klu tak sihat lagilah kan, klu dah besar nie senang ckit. Huhuhuhu...agak2 klu hubby yang kene mengandung & melahirkan mahu anak aku sorang jer kot (nie aku ckp dlm hati jer) muhahahahaha. Pastu dia cakap suruh aku pegi check up dulu sebelum mengandung, green light kah itu?.hihihihihi...

Aku plan nak tambah harta ckit, ari tu mak nak jual tanah dia 1/2 ekar dan aku setuju untuk beli, dlm bln 2 nanti proses pertukaran nama, pastu klu duit aku cukup aku bayar cash kat mak, tapi klu tak cukup bakinye aku bayar bulan2.

Ape yang aku rancang nie aku harap berjalan lancar. Iyalahkan kita hanya mampu merancang tapi tuhan yang menentukan.

5 ulasan:

azwanihassan berkata...

wei cik puan.. nak tanye skit, ape ko pakai tak mengandung sampai 5 tahun? aku tau la anak pertama & kedua tu ko tak plan sebab tu la rapat kan, bkn ape saje nak korek rahsia, mane tau bergune utk aku.

ijah berkata...

wani
Aku rancang sendiri, kira waktu subur. alhamdulillah setakat nie tempoh period aku konsisten 28-30 hari. Klu nak guna kaedah nie suami kene beri kerjasama gak...baru berhasil...kehkehkeh.

faisal berkata...

slm ijah,
waaa, dah besar anak2 ye..smoga suma anak2 ijah menjadi insan yg berguna nnti ye..:) geli hati dengar ijah reply komen tu,hihii..takleh komen pape sbb lum kahwin,hahahahhahaa...:P

ijah berkata...

Faisal
Amin.Harap2 begitulah.

kene kawin dulu baru tahu...hihihihi.

kasutVincci berkata...

moga segala perancangan utk tahun akan tercapai