28 Disember 2007

Sapa nak bayar nie?

Hari nie aku bawa kereta yang road tax yer dah tamat tempoh semalam, selamba jer lah. Semalam hubby call, bagitau road tax last date, pastu dia balik umah ambik geran terus pegi renew, tapi tak leh siap semalam jugak, hari nie baru pegi ambik. Masa lepas renew road tax tu, hubby call...

Hubby: bu, road tax kene RM250.00 (kereta lama murah sajork, oh! lupa nie + insurance sekali)
Aku: Pastu, ape kene mengena ngan ibu? hihihihihi...
Hubby: Bayarlah separuh, tak kan buat bodoh jer!
Aku: Ha, ibu kene bayar ker?.Ah, tak nak lah.
Hubby: ibu yang pakai kete kan, ibu lah bayar..
Aku: Abang yang suruh ibu keje kan?.kene bawak kete..
Hubby: mana ade, abang cakap suruh duduk umah kan..
Aku: mmmm ...tak peh lah, bagilah ibu bawa motor, abang naik kete..
Hubby: hahahahahaha (ketawa jahat)
Aku: Eleh, abang kan banyak duit, abang jer lah bayar....
Hubby: tak deh, tak deh, abang nak simpan duit nie...
Aku: Eleh, kedekut..
Hubby: tak pehlah klu tak nak bayar, nanti yuran sekolah tong tong nyer...
Aku: lah, mana ibu ade duit..
Hubby: tahun lepas ibu bayar separuh kan?
Aku: tahun lepas dapat bonus, tahun nie tak deh lah ! (bos bila nak bayar bonus nie!!!)
Hubby: Mana abang tau ibu tak dapat bonus, nanti tau2 bertambah jer gelang sebijik...hehehehe...
Aku: wei, tak dehlah, mmg bonus tak dpt lagi...

Aku ngan hubby memang cam nie bila citer pasal duit, muhahahahahaha.....dari citer bayar road tax sambung plak pasal yuran sekolah anak...ntah ape-ape ntah...

nota jari kaki: nie untuk tiara yang tanyer pasal kuih kat entry lepas, kuih nie mcm apam kene cicah ngan kari, hubby cakap sedap.

2 ulasan:

kasutVincci berkata...

kv pun berkongsi apa2 yg tidak menjadi bahagian masing2. Baru fair. Kdg2 saja nak ngusik hubby, buat2 takmo kongsi. Tensyen kawan tu. Haha

ijah berkata...

betul tu KV, saya kadang2 saje jer buat2 hilang ingatan klu pasal duit..hihihihi.