16 Ogos 2007

aku terlupa.......

sekarang nie jam 4.00 petang 15/8/2007
Aku check kalender aku, eh betul ker hari nie 15hb, confirm ngan Kak H, betul hari nie 15hb...alamak!! tolong!!!...aku lupa nak bayar EPF, hari nie dah 15hb hari terakhir bayaran. UWAAA.....masak aku nanti kene penalti + dividen, aku tak nak kene potong gaji, banyak tu...
Kak H telefon KWSP Shah Alam, tanyer tutup pukul berapa, 4.45 petang dia dah tutup dah, mintak ckp ngan person in charge untuk bayaran KWSP nie, dpt bercakap ngan Pn. A bahagian kewangan, dia cakap dia boleh tunggu sampai 5.15 ptg. Alhamdullilah.

Jam 4.30 ptg
Mintak tolong kawan aku pegi sebab aku tak tahu jln kat shah alam tu, lagipun dia naik motor senang ckit, tapi aku risau sempat ker dia sampai sebelum 5.15ptg.

20 minit kemudian...
aku call kawan aku dia dah sampai pun, terima kasihlah kat kawan aku, sebab ari nie dia terpaksa jadi mat rempit...ahaks..
macam manalah aku boleh lupa yer?
padahal aku dah tanda kat kalender aku...
dah tua aku nie agak nyer, benda penting pun aku lupa
sabar jo lah...

Tiada ulasan: